KEMER RUS TURİSTİ BEKLİYOR!

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Rusya hükümetinin Türkiye uçuşlarına 1 Ağustos cumartesi günü başlanmasına izin vermesinin ardından Türkiye turları resmen satılmaya başlandı.

KEMER RUS TURİSTİ BEKLİYOR!

Rusya’dan 1 Ağustos’ta İstanbul ve Ankara, 10 Ağustos’ta Antalya, Bodrum ve Dalaman uçuşlarının başlayacak olması özellikle Kemer’de büyük bir heyecan uyandırdı.

Her yıl yoğun bir Rus misafir  ağırlayan Kemer, 10 Ağustos’u beklerken, başta oteller olmak üzere esnaflar ve tüm turizm camiası 10 Ağustos’u beklemeye başladı. Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR, 1 Ağustos için İstanbul ve 10 Ağustos’tan başlayarak Antalya turlarının online satışlarının başladığını ve büyük talep olduğunu duyurdu. Kemer olarak bu yıl çok beklediklerini ancak 10 Ağustos itibarı ile Rusya’dan Antalya’ya başlayacak olan uçuşlar sonrasında bölgede hareketlenmenin başlayacağını söyleyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, dolu dolu bir dört ay turizmin Kemer’i beklediğini söyledi.

“Şu anda bölgemizdeki otellerin 63 tanesini açılmış durumda. Halen doluluk oranları istenilen seviyede değil. Rusya’dan gelen güzel haber sonrasında, dolu dolu bir dört ay turizm olacak. Şu anda onların gidebileceği hiçbir yer yok. Esnafımızda, turizm sektörümüzde hazır. Geldiklerine de pişman olmazlar. Yerli turisitinde büyük bir bölüm bölgemizde. Şu anda oteller çarkı çevirmeye çalışıyorlar. Onlara da teşekkür etmek lazım. Bir sürü personel çalıştırıyorlar. Personeller de evlerine ekmek götürüyorlar. İnşallah her şey çok daha güzel olacak” diye konuştu.