KEMER ESNAF PLATFORMU ÜYELERI KETOB'U ZIYARET ETTİ

Platform Üyesi Abdullah Çilengir; şimdiye  kadar bölge esnafının ve otelcilerin birbirleri ile iletişim kurup ortak hareket edemediklerini artık  işbirliği içinde çalışma zamanının geldiğini belirterek, çarşı esnafının  sorunlarını aktardı. Çilengir konuşmasında, belli başlı sorunlar olarak, çarşı yakınında kurulan pazarlar, shopping merkezleri ve buna bağlı olarak her yıl artan  hanutçuluğa dikkat çekti. Turizm sektöründe ve Kemer bölgesindeki otellerin uyguladığı herşey dahil sisteminin esnafa getirdiği sıkıntılar üzerinde de duran ÇİLENGİR; alışveriş merkezleri, pazar ve hanutçuluğun esnafı mağdur ettiğini ve bölgeye gelen yabancı misafirlerin büyük bir kısmının Kemer merkezini görmeden ülkelerine döndüğünü belirtti. KETOB'tan bölge otellerinde konaklamaya gelen yabancı misafirlerin, otellerin dışına çıkmalarını, çarşıyı gezmelerini teşvik etmelerini istediklerini aktaran platform üyeleri; şu anda hazırlanmakta olan  "Kemer'i Görmeden Gitmeyin" Sloganı bulunan afişlerinde otel resepsiyonlarına asılmasını rica etti.

KETOB Başkanı Tayyar GÜL; platform üyelerine ziyareti için teşekkür ederek Kemer çarşı esnafı ile Kemer otelcilerinin birlikte ve iletişim halinde olması gerektiğini, Kemer çarşısının otellerin arka bahçesi olduğuna, canlı ve hareketli bir çarşının oteller için her zaman artı değer olduğunu değindi ve bu yönde uygun projelere dernek imkanları doğrultusunda memnuniyetle destek verebileceklerini belirtti. Platfrom üyelerinin oteller içinde bulunan dükkanlarla ilgili yaptırım talepleri ile ilgilide açıklama yapan KETOB Başkanı Tayyar Gül; ülke genelinde derneklerin,  üyelerinin ticari faaliyetleri üzerinde bir yaptırımı olmadığını ve Herşey Dahil Sisteminin kitle turizminin bir sonucu olarak doğması sebebi ile bu sistemden çıkışın ancak tüketici talebi doğrultusunda değişecebileceğini, kısa zamanda  mevcut sistemde bir değişiklik yapılmasının mümkün  olmadığını ifade etti.

Ketob Yön. Kur. Üyesi Selçuk Akıltopu'da yaptığı konuşmada , aynı sektörde çalışan guruplar olarak, otelciler ve esnafın bazı noktalarda menfaat çatışmalarının olabildiğini, Ancak Turistin çarşıya inmesine karşı hiçbir çekinceleri olmadığını, bu yönde yapılması gerek katkıya hazır olduklarını. Çarşıya inen turistin zaten kendiliğinden tercihini yapacağını, ancak bunlardan çok daha önemli olan, hem otelcileri hem de esnafı birinci derecede ilgilendiren ve üstesinden gelinmesi gereken ortak sorunun kısalan turizm sezonu olduğunu belirtti. Turizim sezonununun uzatılabilmesi için Kemerin en başta kışın da çalışabilen canlı bir çarşıya ihtiyacı olduğu, dolayısıyla bu yönde Otelcilerle  çarşı esnafının ortak çalışması gerektiğini belirtti.

Herşey Dahil sistemin, bütçesi kısıtlı olan ve ne harcadığını bilmek isteyen Turistin tercihi olduğunu, Canlı bir çarşı ve turistlerin vakit geçirebilecekleri çevre etkinlikleri arttıkça turistlerin de Herşey Dahil sitemi tercih etmeketen vazgeçeceklerini söyledi.

Ketob temsilcileri ve Esnaf platformu temsilcilerinin ortak hareket edilebilecek konularda fikirlerini belirtmesi ve belirtilen bu fikirlerin dernek üyelerine bilgi verilerek tekrar görüşülmek üzere toplanılması karar verildi.