KEMER ESKİ GÜNLERİNE DÖNMEYİ BEKLİYOR

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Tüm dünya Koronavirüs mücadelesi verirken, Antalya’nın turistik ilçesi Kemer, bu etkinin ortadan kalkması sonrası eski günlere dönmeyi bekliyor.

KEMER ESKİ GÜNLERİNE DÖNMEYİ BEKLİYOR

Kemer evde kal uyarılarına riayet ederken, yaşana belirsizlik nedeniyle normalleşmeyi bekliyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu Turizmdosyası.com a özel açıklamalarda bulundu. Sezonun ne zaman açılacağı sorusuna cevaplar veren Başkan Topaloğlu belirsizliğe dikkat çekti.

Başkan Topaloğlu “ Turizm bizim geçim kaynağımız ve markamız. Her şey turizme bağlı. Şu anda bölgemizde tüm otellerimiz kapalı. Tur Operatörleri ile görüşüyoruz. Bakan Beyin konuşmalarını dinliyoruz. Mayısın sonuna doğru otellerin açılacağı ve yarı kapasitesi ile çalışacağı, açık büfe olmayacağı gibi söylemler var. Ama şu an ortada bir belirsizlik var. Görüştüğümüz tur operatörleri en iyi ihtimalle Haziran 15 gibi sezonun başlayabileceğini ama bu sene öylesine başlar gibi ifadeler kullanıp 2019 gibi bir sezon beklemeyin diyorlar. Bakan Bey Korona sertifikası vereceğini söyledi. Ancak tur operatörleri sattıkları tatiller her şey dahil olarak satıldı. Tüm rezervasyonlar böyle yapıldı. Her şey dahilin kaldırılıp bunun sonucunda misafirlere nasıl bir imkan tanınacak bu tam bir belirsizlik içeriyor. Önümüzdeki günlerde Mayısın ikinci haftasından sonra artık hem bakanlık daha altı dolu bir açıklama yapar diye düşünüyoruz. Hem de böylece Tur operatörleri önlerine görme şansı bulurlar. Bizde ondan sonra yol haritamızı görmüş oluruz” dedi.

Turizmde son günlerde yaşanan Koronavirüs sonrası hijyenin önemi ortaya çıkarken, tatilde tercih edilen Her şey dahil sisteminin geleceğini ise Başkan Necati Topaloğlu şu şekilde yorumladı.
“Gelen misafir her şey dahil istiyor. Yarım Pansiyona geçilirse otelciler biz müşteri bulabilecek miyiz endişesi içindeler. Bu konu arz ve talep meselesi. Bir geçiş olacaksa da, bu konuda çok sert bir geçişin olacağını düşünmüyorum. Belli aralıklarla belli oteller sistemi değiştirirse zamana yayarak geçilmesi daha uygun olur. 2020 yılının konaklamaları satılırken her şey dahil olarak satıldı. Koronavirüs olayı ortaya çıktı. Bin kişilik bir yer beş yüz kişiye çalışacak. Masalar arasında belli bir mesafe olacak. Açık büfe olmayacak. Otellerin buna hazırlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda uygulama nasıl olacak buna bakacağız. İnşallah çok kısa sürede toparlanır ve otellerimizde açar”