KATAR'DA KEYİFLİ BİR TATİL İÇİN İPUÇLARI

Katar'da yaşayan Türkler, Katar’da iyi bir tatil için önerilerini sundular.

KATAR'DA KEYİFLİ BİR TATİL İÇİN İPUÇLARI

Qatar Tourism, uzun süredir Katar'da yaşayan Türk vatandaşlarına, Katar’da iyi bir tatil için önerilerini sordu. Türk turistler için dostane bir ziyaret noktası olmanın ötesinde burada yaşayan ve ülkenin farklı kültürlere ev sahipliği yapan ve modern toplumunun bir parçası olan Katar, 10 binden fazla Türk vatandaşının da ikinci evi.

Katar'ın gelişen iş dünyasında yaklaşık 300 Türk şirketi aktif olarak yer alıyor, dev altyapı ve inşaat projelerinin de yüklenicileri arasında bulunuyorlar. Sınırların açılmasıyla birlikte dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere özgün bir yemek deneyimi sunan yirmiden fazla da Türk restoranı bulunuyor.

Doha W Hotel'de Spa Direktörü olarak çalışan Burcu Tuğba Düzgüner, inşaat mühendisi ve yarı zamanlı gezi yazarı Sermin Karataş ve Almanya'ya yerleşmeden önce Katar'da on yıldan fazla bir süre pazarlama sektöründe çalışan Damla Hasenclever, Katar’a gelecek Türk ziyaretçilerin keyifli bir tatil geçirmesi için ipuçları ve kaçırılmaması gereken yerleri şöyle listelediler.

1. Hamad Uluslararası Havalimanı'ndan başlayarak Doha'nın dört bir yanına dağılmış halka açık sanat eserleri mutlaka görülmeli.

2. İslam Eserleri Müzesi ile Katar Ulusal Müzesi'ni görmeli ve Katara Kültür Köyü için de bir gün ayrılmalı. Ülkenin gelişen sanat ve kültür gündemini yansıtan müzeler, galeriler hem tarihsel hem de çağdaş sanat eserlerini bir arada sunuyor.

3. Katar'ın geleneksel çarşıları Souq ve birbirinden güzel parklarına gidip sanat ve elişi ürünleriyle benzersiz atmosferini deneyimlemeli.

4. Dünya çapındaki spa tesisleri ve inci beyazı plajlarda tatil keyfinin zirvesine çıkmalı. Katar'daki wellness tesisleri lüksü yeniden tanımlarken benzersiz ambiyanslarıyla da çok farklı deneyimler sunuyor. Yoğun bir günün ardından kendine verilebilecek en iyi ödül bu tesislerden birinde alınacak bir seans.

5. Hayat boyu unutulmayacak bir macera deneyimi için Katar çölünde safari ya da yıldız gözlem gecesi için rezervasyon yapmalı. Buradaki muhteşem güzellikteki görüntülere ancak gözle görüldüğünde inanılabiliyor.

Tatil için Katar'a gitmeyi planlayan Türk turistler için ek bir ipucu daha var: Akıllı telefonlar ve tabletler için geliştirilen Visit Qatar uygulaması, mükemmel bir yol arkadaşı olmanın yanında Katar'ın kültürel zenginliklerini, açık hava etkinliklerini, farklı mutfakların sunulduğu yeme-içme deneyimlerini ve görülmesi gereken yerleri daha Katar'a gitmeden kullanıcı merkezli bir deneyim olarak planlamayı sağlıyor. Visit Qatar uygulaması iOS cihazlar için App Store ve Android cihazlar için Google Play üzerinden