KARDEŞ ŞEHİR SCHWABACH BELEDİYE BAŞKANININDAN KEMER ZİYARETİ

Phaselise hayran kaldı..
Kemer’in en önemli antik alanlarının başında yer alan Phaselis’e hayran kalan Matthias Türauf , kentin caddelerinde dolaştı ve kalıntıları inceledi. Çok eskilere dayanan tarihi yapıyı gezerken görüşlerini açıklayan Matthias Türauf, “ Türkiye’de sayısız tarihi eser var. Türkiye tam anlamı ile tarih zengini bir yer. İşte bunlardan biris de burada bulunduğumuz Phaselis. Çok eskilere dayanan bir antik kent olan Phaseliste gezmek ve eskileri yaşamak çok farklı bir duygu. İnanın çok heyecanlandım.” Dedi.
Havanında güzel olması nedeniyle şaşkınlığını gizleyemeyen konuk başkan, “ Ben Schwabacah’dan -20 derecelerden geldim. Bakıyorum da burada hava sıcaklığı neredeyse 20 derecelerde. Bu inanılmaz bir şey. Kemer’in havası da bir başka güzel..” diye konuştu.



Tahtalıda kar görünce şaşırdı.
Phselisteki gezisinin ardından Teleferik ile 2365 mt. deki Tahtalı zirvesine Başkan Şeker ile birlikte çıkan konuk başkan bir anda kendisini karlar içinde bulurken, “ Kemer inanılmaz bir yer. Yaklaşık yarım saat önce deniz kıyısında neredeyse denize girecekken, şimdi karlı bir zirvedeyiz. Teleferik hattı mükemmel. Çok iyi bir düşünce ile mükemmel bir proje turizm adına kazandırılmış. Bu tesisi buraya kazandıranları tebrik ediyorum. “ dedi.
Öğle yemeğini Tahtalı zirvesinde Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ile birlikte yiyen konuk Başkan ayrıca karlı zeminde zirveden Antalya, Kemer ve Akdeniz’i seyretmenin keyfini de yaşadı.

Mustafa Rüştü Tuncer İlkokulu ile Kemer Lisesini de ziyaret etti.
Konuk Başkan ve heyet Tahtalı gezisi sonrası da Kemer Arslanbucak Mahallesindeki Mustafa Rüştü Tuncer İlköğretim okulu ile ardından da Kemer Lisesini ziyaret etti. Mustafa Rüştü Tuncer İlköğretim okulunda öğrencilere getirdiği Basketbol ve Futbol toplarını dağıtan Schwabacah Belediye Başkanı Matthias Türauf, ardından öğrenciler ile birlikte basketbol oynadı. Kemer Lisesinde de çiçeklerle karşılanan konuk heyet sınıflara girerek bir süre dersleri izledi. Öğrencilerin sorularına da cevap veren Başkan Matthias Türauf, öğrenciler ile birlikte İstiklal marşı törenine de katılarak öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yaptı. Öğrenciler ile sohbet eden Konuk Başkan Matthias Türauf, “ İlk defa Türkiye’de bir okulda sınıfa giriyorum. Benim için hayli önemli bir olay. Siz değerli öğrencilerimiz ile birlikte olmak bir belediye başkanı olarak beni çok mutlu etti. Sizleri de Schwabacah’a bekliyorum.”dedi.


Phaselise hayran kaldı..





Konuk Başkan Türauf Tahtalı zirvesinde..




Mustafa Rüştü Tuncer İlkokulunda Çocuklar ile Basketbol oynadı.




Kemer Liseisnde konuşma yaptı.



Kemer Belediye Tiyatrosunu izledi.

Artık Kemer’de kurumsallaşan Kemer Belediye Tiyatrosunu da Başkan Hasan Şeker ile birlikte ziyaret eden Konuk başkan Matthias Türauf ve beraberindeki heyet 20 Ocak’ta prömiyerini gerçekleştirecek olan Kemer Belediye Tiyatrosunun yeni oyunu olan “Köşe kapmaca” adlı oyunun provasını da izledi. Kemer Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Selim Türkışık’ın karşıladığı heyet oyun hakkında bilgiler alırken, oyunun kısa bir bölümünü de izledi.

Başkan Şeker, “ Kardeş Şehir Başkanımız Kemer’i çok sevdi..”
Günün sonunda bir açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, “ Konuk Başkan hayli yoğun bir Kemer günü geçirdi. Konuk başkan her fırsatta bizlere Kemer’i çok sevdiğini dile getirdi. Kardeş şehirlerin önemi büyük. Yaptığımız karşılıklı anlaşmalar ile amacımız eğitim, turizm, kültür, spor ve güçlü bir birlikteliğin sağlanmasıdır. 1999 yılında göreve geldiğimiz yılda sadece bir olan Kardeş şehir sayımız her geçen gün artmaktadır. Kemer’in ilk kardeş şehri Almanya’nın Schwabach şehri ile de bu kardeşliğimiz en iyi şekilde sürmektedir. Karşılıklı bu ziyaretlerinde ilişkilerin iyi yönde ilerlemesinde faydası oldukça fazladır.“dedi.