İŞTE TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL KANYONLARI

Enuygun.com araştırdı!

İŞTE TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL KANYONLARI

Türkiye, tarihi olduğu kadar doğal güzellikleriyle de benzersiz bir ülke. Bunların başında da suyun kayaları binlerce yılda oymasıyla oluşan kanyonlar geliyor.

Ülkemizde sarp kayalıkların ortasında akıp giden su ve çevresindeki dağların muhteşem uyumunu izleyebileceğiniz çok güzel kanyonlar var. Türkiye’nin Seyahat Sitesi Enuygun.com, Ulubey Kanyonu’ndan Valla Kanyonu’na, Saklıkent Kanyonu’ndan Cehennem Deresi Kanyonu’na kadar en güzel kanyonları sizin için derledi.

Kültürel ve doğal güzellikleriyle popüler bir tatil noktası olan Türkiye, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Doğal güzelliklerimizin en etkileyici olanları da suyun kayaları binlerce yılda oymasıyla oluşan kanyonlar. Türkiye’de sarp kayalıkların ortasında akıp giden su ve çevresindeki dağların muhteşem uyumunu izleyebileceğiniz çok güzel kanyonlar mevcut. Türkiye’nin Seyahat Sitesi Enuygun.com’dan Türkiye’deki en güzel 10 kanyon.

Ulubey Kanyonu

77 metrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun ikinci kanyonu olan Uşak Ulubey Kanyonu’nun yaklaşık 500 yılda oluştuğu tahmin ediliyor. Yüzlerce yıllık oluşumun izlerini görmek için cam seyir terasına çıkıp bu görkemli manzarayı izleyebilirsiniz. Kanyonun içinden akan Banaz Çayı da manzaranın güzelleşmesine katkı sağlıyor. Kanyon, etrafındaki karstik tepeleri ve aşınmış toprak yapısıyla görenleri kendisine hayran bırakacak nitelikte.

Valla Kanyonu

Dünyanın en derin ve geçişi en zor kanyonlarından biri olan Valla Kanyonu, Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde yer alıyor. Kanyonda trekking ve rafting yapmak isteyenler için şahane seçenekler sunuluyor. Bölgeyi gezmek ve ekstrem sporları deneyimlemek için rehberlerden bilgi alabilirsiniz. Adrenalin dolu aktiviteleri değerlendirirseniz, kanyonda geçirdiğiniz gezinizi unutulmaz kılabilirsiniz.

Karanlık Kanyon

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde yer alan Karanlık Kanyon, ekstrem spora meraklılar için özel bir nokta. Rafting, kano gibi sporlar için dünyaca ünlü rotalar arasında gösterilen kanyon, özel kıyafetlerle uçuş yapılan wingsuit atlayışları için de vazgeçilmez bir destinasyon. Siz de farklı deneyimler yaşamak isterseniz Karanlık Kanyonu değerlendirebilirsiniz. Daha sakin bir gezi isterseniz de kanyonun etrafındaki dağlar ve Fırat Nehri’nin heybetini görünce etkileneceğinizden emin olabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu

Muğla-Antalya il sınırında yer alan Saklıkent Kanyonu, Türkiye’nin en ünlü kanyonlarının başında geliyor. Bir çobanın tesadüfen bulduğu bu kanyonda yürürken gökyüzünü görmek çok zor. Nehir üzerinde yeme-içme alanlarının da yer aldığı kanyonda, buz gibi akan suları aşarak yürüyüş parkurunu deneyimleyebilirsiniz. Saklıkent Kanyonu’na ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçak bileti almak.

Köprülü Kanyon

Turistlerin çok sevdiği ve ilgi gösterdiği kanyonların başında gelen Köprülü Kanyon, Antalya’da yer alıyor. 1973 yılında Milli Park ilan edilen kanyonun içerisinde sedir ormanları, kızılçam ve makilik alanların yanı sıra Kapadokya’daki peri bacalarına benzer taş oluşumlarda yer alıyor. Doğal güzelliklerinin tadını çıkardıktan sonra rafting, jeep safari, trekking gibi eğlenceli aktivitelere de yönelebilirsiniz. Pek çok aktivitenin yapılabildiği kanyon, sıcak yaz günlerinde serinliğiyle size huzur verecek.

Cehennem Deresi Kanyonu

Gezmesi en zor kanyonlardan biri olan Cehennem Deresi Kanyonu, Artvin’in Ardanuç ilçesinde yer alıyor. Çok dik, bir kişinin bile zor geçebileceği darlıkta ve 500 metre uzunluğundaki kanyonda yürürken dikkatli olmanızda fayda var.

Çatak Kanyonu

Türkiye’deki en güzel seyir teraslarından birine sahip olan kanyonlardan bir tanesi de Kastamonu’da yer alan Çatak Kanyonu. Yüksekten korkanların üzerine çıkmaya tereddüt edeceği cam terastan şahane fotoğraflar çekebilirsiniz. Kanyon açısından çok zengin bir bölge olan Kastamonu’da Çatak ve Valla’nın dışında Horma, Malyas, Şehriban, Ersizlerdere Kanyonları da bulunuyor. Sizin de tatil rotanızda Kastamonu varsa, bu kanyonları mutlaka ziyaret edin.

Lamas Kanyonu

Mersin’in sıcak yaz günlerinde yerli ve yabancı turistlerin serinlemek için gittikleri Lamas Kanyonu, zengin bitki çeşitliliğine sahip. Erdemli ilçesinde yer alan kanyonun ortasından Lamas Çayı akıyor. Uzun bir kanyon olduğu için trekking yapmak isteyenler için güzel bir nokta.

Arapapıştı Kanyonu

Arapapıştı Kanyonu, Aydın’ın Bozdağan ilçesinde yer alıyor. 6 kilometre uzunluğunda 380 metre yükseklikteki kanyon çevresinde bungalov oteller bulunuyor. Kanyona giderken yol boyunca göreceğiniz manzaralara hayran kalabilirsiniz.

Ihlara Vadisi

Dünyada insanların yaşadığı en büyük kanyon olma özelliğine sahip olan Ihlara Vadisi,18 km uzunluğunda ve 150 metre derinliğindeki doğal güzelliğine ek olarak kilise ve şapelleriyle görenleri kendisine hayran bırakıyor. Yerli ve yabancı binlerce turist her yıl, 14 kilometrelik vadi içinde kayalara oyulmuş barınaklar, mezarlar ve kiliseleri görmek için Ihlara Vadisi’ni ziyaret ediyor . İsterseniz bu oyuklara girerek vadiyi keşfe çıkabilir, isterseniz de balon turu yaparak vadiyi kuş bakışı görebilirsiniz.