İŞTE, OSMAN ALTINIŞIK'IN BEKLENEN KİTABI

Habercilikte 30. yılını dolduran Osman Altınışık, ‘Haberin Seyir Defteri’ kitabında gazetecilik mesleğini ve kariyer basamaklarını yukarıya doğru tırmanmasını sağlayan haberlerin arka plan öykülerini anlatıyor.

Türkiye Gazetesi’nin spor servisinde muhabir olarak başladığı kariyerine daha sonra İHA Bolu Büro Şefi, İHA Antalya Bölge Müdürü, TV5 İstanbul Bölge Müdürü, Star Gazetesi Antalya Bölge Müdürü, Akdeniz TV Yayın Yönetmeni, Sabah Akdeniz Eki Yayın İşleri Müdürü olarak görev almış ve hala Sabah Gazetesi Ankara Eki Yayın Yönetmeni olarak devam etmektedir.

Hem gazete hem ajans hem de televizyon deneyimi olan, zengin bir portföyü ve başarılı bir kariyeri devam ettirebilen bir gazeteci olarak görevini sürdüren Altnışık ‘ uzun zamandan beri bu kitabı çıkarmak için çalıştığını ifade derken, kitabın özellikle genç meslektaşlarımız rehber olabilecek nitelikte olduğunu söyledi. Osman Altınışık İletişim Fakültelerine örnek kitap olacak haberlerden oluşan kitabının yayınlanmasıyla birlikte beklediği ilgiyi gördüğünü belirtirken kitapla birlikte davet edildiği fakültelerin seminerlerine konuşmacı olarak katılacağının müjdesini verdi.

Kitabının çıkmasıyla birlikte, kitabın içinde “Benim için ne dediler?” bölümünde Osman Altınışık için yazı yazan meslektaşları ve gazeteci büyüklerinin de desteğini aldığının altını çizen Altınışık heyecanla röportaj ve seminerlerine ağırlık vereceğini belirtti.