İSTANBUL ‘UN TRANSİT ZİYARETÇİLERİNE ALIŞVERİŞ İMKÂNI

İSTANBUL ‘UN TRANSİT ZİYARETÇİLERİNE ALIŞVERİŞ İMKÂNI
Nurol Holding bünyesinde faaliyet gösteren Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) yönetimi, bu çağrıya uygun ilk somut adımı atan firma oldu. Şirket yönetimi, İkitelli’de eskiden Hürriyet gazetesinin bulunduğu 53 dönümlük arazisi üstüne yapımına başladığı Oasis Designer Outlet’te İstanbul’a gelen transit yolculara alışveriş imkânı sunacağı belirtiliyor.

Nurol GYO Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, tanıtım toplantısında basın mensuplarına projenin 80 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu hatırlattıktan sonra şunları söyledi: “Projenin mekânı Atatürk Havalimanı’na 6, yeni açılacak üçüncü havalimanına ise 12 dakikalık bir uzaklıkta bulunuyor. TAV ile yaptığımız anlaşma gereği İstanbul’a gelen ziyaretçilerinin yanı sıra, transit yolculara da dünyanın önde gelen yerli-yabancı markalarının bulunacağı Oasis Designer Outlet’te alışveriş imkânı sunacağız.”

Bir apart otel de olacak

Alışveriş merkezlerinin dünyanın belli başlı kentlerinin havalimanlarına yakın yerde konumlandırılan ve “Kiss & Fly” diye adlandırılan bir konsepte olduğunu belirten Hatioğlu, projelerinin konut, alışveriş, yeme-içme, eğlence gibi hizmetlerin yanı sıra konaklamayı da içereceğini ifade etti. Hatipoğlu, proje kapsamında 320 odalı bir apart otelin bulunduğunu kaydederek, “Bu otelin işletmesi için yerli ve yabancı zincirlerle görüşme halindeyiz” dedi.
2017 yılının Mart ayında hizmete açılması planlanan Oasis Designer Outlet’te bin 160 adet konut da bulunuyor.  Oasis Designer Outlet’in en büyük silahının meydanı olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, bu konuda şu bilgileri verdi: “Kent insanının en önemli sorunu fiziksel aktivite eksikliği. Bu noktadan hareketle ve sosyal sorumluluk yaklaşımıyla bir çözüm sunuyoruz. Oasis, mevcut AVM’lerde yer alan eğlence merkezlerinden daha fazla kapalı ve açık aktivite alanlarına sahip olacak. Bu meydanda zaman zaman sağlıklı yaşam festivalleri, konser ve diğer kültürel faaliyetlerine yer vereceğiz.”