İSPANYA,'BEDAVA'CILARDAN BIKTI, HERŞEY DAHİL'İ KISITLAYACAK

İspanya’nın özellikle Kanarya ve Mayorka bölgelerindeki oteller, ençok müşteri aldıkları İngiltere pazarındra ‘Herşey drahil’ sisteminde daralmaya gitme kararı aldı. Otelciler buna gerekçe olarak kötü niyetli İngiliz turistelrin sistemi istismar etmesini gösterdi.
 
Otelciler, İspanya’ya gelen İngilizlerden tatil dönüşü “Yemekte zehirlendim” bahanesiyle yaptıkları şikayetlerin artmasında ‘Herşey dahil’ sisteminin istismar edildiğini söylüyor.
 
Tur operatörlerinin açıklamaları
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Thomas Cook İngiltere Genel Müdürü Chris Mottershead şunları söyledi: ‘’Artan sayıdaki bir azınlığın suç teşkil eden faaliyetleri masum İngiliz tatilcilerin seçeneklerinin kısıtlanmasına neden olmaya başladı.

‘’İspanyol otelcilerin bu kararı asılsız hastalık iddiaları sorununun ne kadar ciddi bir boyuta ulaştığını gösteriyor. Artan sayıdaki bir azınlığın suç teşkil eden faaliyetleri masum İngiliz tatilcilerin seçeneklerinin kısıtlanmasına neden olmaya başladı.
Eğer bu davranışı ortadan kaldırmazsak, daha fazla otel İngiltere pazarına her şey dahil tatil sunmayı bırakacak” dedi.
 
Konu hakkında Thomson tarafından yapılan açıklamada, İngiliz tatilcilerin asılsız hastalık iddialarının direkt etkilerinin görülmeye başlandığı belirtilerek,‘’Bir otel partnerimiz önümüzdeki sezonda İngiltere pazarına yalnızca yarım pansiyon paketler sunmaya karar verdi" deniyor.
 
Olay basında yer aldı!



İngiliz gazetelerinde yer alan haberlerde ‘Her şey dahil’ paketlerin hastalık iddialarını kolaylaştırdığı değerlendirmesi yapılıyor.Gelişmeleri değerlendiren tur operatörleri de ‘’İspanyol otelcilerin bu kararı asılsız hastalık iddiaları sorununun ne kadar ciddi bir boyuta ulaştığını gösteriyor’’ dedi.
 
Haberde, çok sayıda İspanyol otelcinin önümüzdeki yıldan itibaren İngiltere pazarında yalnızca yarım pansiyon paketlerin satışını yapacağı, her şey dahil paketlerin Thomson ve Thomas Cook’un Avrupa kanallarından ise satışa açık olduğu belirtilerek,: Best otel zincirine ait iki otelin bu yaz sezonu için İngiltere pazarına her şey dahil konaklama sattığı, ancak önümüzdeki yaz sezonunda bu seçeneğin bulunmadığı ifade ediliyor. ( Kaynak:turizmgazetesi )