IAPCO’NUN GENEL KURULU 2018’DE JAPONYA’DA YAPILACAK

TUYED yönetiminin IAPCO bülteninden derlediği bilgilere göre, birlik 1968 yılında kuruldu ve günümüzde bünyesinde 41 ülkeden 116'yı aşkın profesyonel toplantı, etkinlik ve kongre organizatörü kurumunu barındırıyor. Geçen yıl itibarıyla üye sayısı 3,1 milyon kişiye ulaşan IAPCO üyeleri toplam 5.12 milyar euroluk iş hacmine sahip.

Yılda 8 bin 500’ü aşan toplantıyı organize eden IAPCO üyeleri, toplantı endüstrisinin hizmet standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor. Birliğin 49’ncu genel kurulunun Japonya’da yapılacağı kurumun son olarak Güney Afrika Cape Town’da gerçekleştirilen toplantısında açıklandı. Buna göre, IAPCO’nun 2018’deki genel kurulu Japonya’da, konsey toplantısı ise Osaka kentinde yapılacak
Asya bölgesinde IAPCO’ya üyelikler 2013 yılından itibaren büyümeye başladı, 20 yıllık süreçte de bir Japon üye yönetime girmeyi başardı. 1996’da Endonezya’nın Bali kentinde düzenlenen genel kuruldan 22 yıl sonra aynı toplantının Japonya’da yapılacak olmasıyla, ev sahipliği ikinci kez Asya’ya dönmüş olacak. 

IAPCO üyesi Japonya Ulusal Turizm Örgütü, Japonya Turizm Ajansı ve Japonya Kongre Hizmetleri’nden oluşan üç üyenin girişimiyle birliğin genel kurulun Japonya’da yapılması teklifi sunuldu. Bu üçlünün teklifi ulusal-yerel yönetimlerin yanı sıra, Tokyo Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ile Osaka Turizm Bürosu tarafından da desteklendi.