HEDEF 12 AY TURİZM!

Kastamonu Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’nde hedef 12 ay turizm!

HEDEF 12 AY TURİZM!

Kastamonu Valiliği’nin öncülüğünde Karadeniz’in gözde ili Kastamonu’da incelemelerde bulunan Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği (TUYED) Yönetim Kurulu Üyeleri, Yurduntepe Kayak Merkezi’ni yakından tanıdı.

Yurduntepe Kayak Merkezi Müdürü Tuncay Sönmezışık ile bir araya gelen TUYED Yönetim Kurulu Üyeleri, kayak merkezinin Kastamonu turizmine katkısını değerlendirdi. Kayak merkezi hakkında bilgi veren Tuncay Sönmezışık, “Hedefimiz 12 ay turizm” dedi.

“Yatırımcı bekliyoruz”

Bölgenin kayak yapılmaya çok müsait olduğunu belirten Tuncay Sönmezışık, “Gördük ki kayak merkezimiz yatırım yapılabilecek bir bölge. Önceden Kastamonu halkı burayı pek tercih etmezdi. Yolların konforu arttı. Ayrıca buradaki tesis Kastamonu İl Özel İdaresi’nin bir birimi durumunda. İşin içinde Devletin olması da insanları buraya çekiyor. Ancak özel sektörün de kabiliyetleri var. Bölgemize yerli yatırımcılardan talep var. Aslına bakılırsa burası devletin işletmesi için yapılan bir tesis değildi. Bölge turizmine ivme kazandırsın diye yapıldı. İhale açılmıştı ama ihaleye giren olmadığı için İl Özel İdaresi olarak sezon ortasında tesisi açtık. Çalıştığı görülüp pist planlamaları da yapılınca yatırımcılar ilgi göstermeye başladı. Ayrıca bölgeye 33 dönümlük bir otel alını da ekledik. Otel için bir yatırımcı bekliyoruz” dedi.

Hedef 12 ay turizm

Konaklama imkanlarının olması ile bölgenin dolup taşacağına söyleyen Sönmezışık, “Konaklama tesisinin yapılması bölgeyi daha da dinamik hale getirir. Ayrıca bu durum bölgedeki turizmi 12 aya yayma çalışmalarımıza da büyük katkı sağlayacaktır. Ancak yaz ayları için sadece doğa yeterli değil. İnsanları buraya çekecek yatırımlar yapılmalı. Bunun içinde çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

Hedef, 150 bin ziyaretçi

Kastamonu’daki bütün çocukların Yurduntepe Kayak Merkezi’ni görmesini istediklerini belirten Sönmezışık, “19 ilçemiz var. İlçelerden çocukları buraya taşıdık. Burayı gören çocuklar daha sonra aileleriyle tekrar geliyor. Ilgaz’da yüz bin ziyaretçinin üzerine çıktık. Bu sene 150 ziyaretçi hedefliyoruz” diye konuştu.