HAVAALANLARINDA Wİ-Fİ HİZMETİ REHBERİ

HAVAALANLARINDA Wİ-Fİ HİZMETİ REHBERİ
Skyscanner’ın hazırladığı Wi-Fi Hizmeti Rehberi’nde havaalanlarında sunulan internet olanakları karşılaştırmalı olarak yer alıyor. Araştırmaya göre, yolculara en iyi Wi-Fi hizmeti sunan ülkeler arasında İtalya, Rusya, Türkiye ve Fransa yer alıyor.

Aktarmalı uçuşlarda ya da uçakların rötar yaptığı durumlarda, seyahatservelerin en yakın dostu çoğu zaman internet oluyor. İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner’ın son araştırması, Avrupa’nın en çok kullanılan 50 havaalanında sunulan Wi-Fi hizmetlerini inceliyor.

Araştırmaya göre, Avrupa’da en iyi internet hizmeti sunan havaalanları İtalya, Rusya, Türkiye ve Fransa’da bulunuyor. Listenin başında yer alan İtalya ve Rusya’daki havaalanlarının çoğu kullanıcılara ücretsiz internet sağlarken, Türkiye’deki havaalanları da İtalya ve Rusya’yı aratmıyor.

Türkiye üst sıralarda yer alıyor

Havalananında uçuşunuzu beklerken film indirmek, arkadaşlarınızla veya ailenizle iletişim kurmak ya da çektiğiniz fotoğrafları sosyal medyada paylaşmak isteyebilirsiniz. Skyscanner’ın son araştırmasına göre, Türkiye’deki bazı havaalanları Wi-Fi hizmetleri konusunda en üst sıralarda yer alarak Almanya, İngiltere ve İspanya’daki havaalanlarını geride bırakıyor. Ankara, Antalya, İzmir havaalanları ve İstanbul Atatürk Havaalanı seyahatseverlere ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunarken, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı ücretli internet hizmeti nedeniyle rehberde son sıralarda yer alıyor.



Rusya ve İtalya zirvede

Rusya ve İtalya’daki havaalanları, kullanıcılarına sağladıkları internet hizmetleri ile rehberde en dikkat çeken ülkeler arasında yer alıyor. Bu ülkelerdeki çoğu havaalanının ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunması, havaalanlarında uzun süre beklemek durumunda kalan seyahatseverleri memnun ediyor. Dünyanın en yoğun havaalanlarından biri olan Londra Heathrow Havaalanı ise sadece 45 dakika ücretsiz internet hizmeti sunuyor ve ardından saat başı 4 Euro ücret uyguluyor. Brüksel ve Lizbon havaalanları ise 30 dakikadan sonraki ilk 1 saatte 5 Euro’luk ücretiyle rehberdeki en pahalı havaalanları arasında yer alıyor. Berlin Tegel ve İstanbul Sabiha Gökçen havaalanlarında ise ücretsiz Wi-Fi hizmeti bulunmuyor.

Havaalanlarında İnterneti En Çok Zaman Geçirmek İçin Kullanıyoruz

Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner’ın 2500 uluslararası katılımcıyla gerçekleştirdiği havaalanlarındaki internet kullanımı anketine göre, Avrupalı seyahatseverlerin %96’sı havaalanlarının ücretsiz olarak internet hizmeti sunması gerektiğini düşünüyor. Seyahatseverlerin %30’u havaalanlarında interneti en çok vakit geçirmek için kullanırken, %22’si e-postalarını kontrol etmek, %10’u ise sosyal medya hesapları için interneti kullanıyor.



Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök , “Seyahatseverler için havaalanlarının gittikçe daha da çok önem kazandığının farkındayız. E-postalarını kontrol etmek ya da uçuş öncesinde film izlemek isteyen seyahatseverler için havaalanlarında Wi-Fi hizmetine yüksek miktarlarda ücret ödemek hayal kırıklığı yaratabilir. Bu rehber sayesinde hem seyahatseverleri yolculuk öncesinde bilgilendirebileceğimizi hem de bu uygulamanın havaalanlarını daha uygun fiyata Wi-Fi hizmeti vermesi konusunda teşvik edeceğini düşünüyoruz.” diyor.