EUROWINGS UÇAK İÇİ İNTERNET HİZMETİNE BAŞLADI

Ağustos 2016'dan bu yana Eurowings kısa ve orta mesafe uçuşlarında ücretsiz olarak sunulan WINGS Entertainment uçak içi eğlence sistemine ek olarak, Şubat ayından itibaren WINGS Connect'i de sunacak. Bu internet hizmeti ile birlikte, Eurowings yolcuları uçuş sırasında çevrimiçi olabilecek, internette sörf yapabilecek ve iletişim kurabilecekler. Lansman boyunca, her yolcuya on dakika boyunca ücretsiz İnternet bağlantısını deneme fırsatı verilecek. Halihazırda aktif kullanımda internet hizmetini sunan 30 uçak bulunuyor ve diğer uçaklarda da bu hizmet için çalışmalar yapılacak.

Eurowings, neredeyse tüm rotalarında Internet'e hızlı erişim sunacak ve bunun için uydu operatörü Inmarsat'ın en yeni teknoloji ürünü GX Aviation uçuşa hazır geniş bant sistemini kullanan ilk düşük maliyetli havayolu şirketi olacak. Geçtiğimiz yıl havayolu, hizmete belirli uçaklarda ücretsiz deneme süresi ile başlamıştı. Şubat ayından itibaren, Airbus A320 ailesinden 30 uçak daha Eurowings’te internet bağlantısı sunan uçaklar olarak filoya katılacak. Önümüzdeki haftalarda 70'ten fazla uçakta, bulutların üstünde sörf yapmak mümkün olacak.

Yolcular, daha sonra üç cazip İnternet paketi arasından seçim yapabilecekler:  Her uçuş için Connect S paketi ile mesajlaşma 3.90 Euro; Connect M paketi ile internette sörf yapmak ve film - dizileri izlemek 6.90 Euro, Connect L paketi ile de internet üzerinden yayın ve film- dizileri izlemek 11.90 Euro’ya mümkün olacak.

Uçak içi eğlence sistemi WINGS Entertainment’ın tanıtımından bu yana, birçok yolcunun akıllı telefonları, tabletleri ve dizüstü bilgisayarları gibi kendi mobil cihazlarını Eurowings uçuşlarında eğlence için kullanmaları gayet başarılı bir uygulama ile gerçekleştirildi.

Eurowings, teknoloji ortaklarından Inmarsat ile ortaklaşa sunduğu uçak içi internet hizmeti, Inmarsat'ın Global Xpress (GX) ağı ile en yeni geniş bant uydu teknolojisine (Ka-bandı) dayanıyor ve kısa ve orta menzilli uçuşlarda kesintisiz ve güvenilir kapsama imkânı sağlıyor.

Bunun için Inmarsat, Alman telekomünikasyon şirketi Deutsche Telekom ile birlikte çalışıyor. Lufthansa Technik, sistemlerin ve bileşenlerin kurulumundan ve ayrıca sistemin lisanslandırılmasından sorumlu bulunuyor. Bu sistem uçak başına sadece dört günde, en yeni Ka-band uydu teknolojisine sahip olan Lufthansa Grubu havayollarının tüm Airbus A320 ailesine uyarlanacak. İlkbaharda, grup genelinde yaklaşık 185 uçağın donanımının tamamlanmış olması bekleniyor. Lufthansa Systems, uçak içerisinde WLAN ağı gibi internet bağlantısı için gerekli teknik altyapıyı sağlıyor.

Eurowings'in CCO'su Oliver Wagner, "Eurowings her zaman endüstrinin teknoloji liderlerinden biri olmuştur. Biz, yolcularımıza internet ile birleştirilmiş önde gelen uçak içi eğlence sistemi sunan ilk düşük maliyetli havayolu şirketiyiz. Internet erişimi için Inmarsat ile yapılan işbirliği mantıklı bir sonuçtur ve teknik olarak, şirket mevcut en yenilikçi ve en güçlü çözümü geliştirmiştir. Müşterilerimiz önümüzdeki haftalarda uçaklarımızdaki yüksek hızlı İnternet'i deneyimlemek için sabırsızlıkla bekliyor olacak.” diyor.

Yolcuların ihtiyaçlarının derinlemesine incelenmesinin sonucunda ortaya çıkartılan paketler, yolculara tam olarak ihtiyaç duydukları hizmeti sunan Eurowings felsefesine uygun olarak tasarlandı. İnternet bağlantısının satın alınması ve müşterinin kendi mobil cihazındaki hizmeti kullanması hızlı ve kolay olacak şekilde tasarlandı. Eurowings, eğlence portalında varılacak destinasyon ile ilgili bilgiler de sağlıyor. Örneğin, restoranlar, etkinlikler, geziler ve hedef havaalanlarındaki yerel ulaşım noktaları konusunda ipuçları veriyor.

Inmarsat ile olan ortaklık çerçevesinde, pazardaki en yenilikçi teknik çözümü seçen Eurowings uçuş sırasında sabit hızda internet sağlıyor; Bu, internete kesintisiz olarak erişilebileceği ve 10,000 metrelik bir yükseklikte uçarken bile yeterli bir veri hızı sağlanması anlamına geliyor. Önde gelen uydu servis sağlayıcısı olan Inmarsat bu teknolojiyi 25 yıldır sürekli geliştirmektedir.