'ERKEN REZERVASYON YAPTIRAN TATİLCİLER ÇOK ŞANSLI'

Turizm sezonunun başlamasıyla turizm merkezlerinde hareketliliğin başladığını belirten Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, Haziran ayında otellerin fiyatlarının yükseldiğini belirtirken “Erken rezervasyon yapanlar çok şanslı. Erken rezervasyon dönemi ile Haziran ayı fiyatları arasında en az yüzde 30 fark var” dedi.

'ERKEN REZERVASYON YAPTIRAN TATİLCİLER ÇOK ŞANSLI'

Turizm sezonu hem iç pazarda hem de dış pazarlar açısından hareketli başladı. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Avrupa ve iç pazara odaklanan turizmciler, pandeminin etkilerinin de sona ermesiyle her iki pazardan büyük bir ilgi ile karşılaştı. Özellikle Avrupa pazarının Türkiye ilgisi turizmcileri sevindirirken iç pazardaki hareketlilik de dikkat çekti. Avrupa pazarının Türkiye ilgisi ve Türkiye’de yaşanan enflasyon erken rezervasyonun önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yüzde 50’ye varan indirim

İç pazara ve erken rezervasyon döneminin önemine dikkat çeken Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, erken rezervasyon indiriminden yararlanan tatilcilerin ciddi anlamda indirimli tatil yapacağını dile getirdi. Burak Tonbul; “Erken rezervasyon çok önemli ve tüketicinin avantajına bir enstrümandır. Bu yıl erken rezervasyon dönemi yüzde 50’ye ulaşan indirimlerle başlayıp yüzde 30’a varan indirimlerle sona erdi. Bu dönemde erken rezervasyon indirimlerinden faydalanan tatilciler çok şanslı, normal bir yılda erken rezervasyon indiriminden yararlanan bir misafir en uygun fiyattan tatilini alıyor olsa da bu yıl ekstra olarak Avrupa’nın Türkiye’ye ilgisi ve özellikle enflasyondaki yükseliş ile birlikte alınan avantajlı fiyatın katkısı çok daha büyük oldu. Maliyet artışları ile birlikte fiyatlar Haziran ayında arttı” dedi.

Para iade garantisi

Bu sene Avrupa’dan ve İngiltere’den Türkiye’ye yönelik iyi bir talep olduğuna da dikkat çeken Burak Tonbul, “Bu talep son dakikaya kalan iç pazara ayrılabilecek kontenjanların azalması anlamına gelir. Bu da turizm sezonunda istenilen otelde yer bulmanın zorlaşması demektir. Erken rezervasyon bu açından da tüketicilere çok önemli bir imkan sunmaktadır. Erken rezervasyon yaptıran tatilciler yaz döneminde yer sıkıntısı stresine girmedin istedikleri otelde tatil yapabilirler. Ancak burada önemli olan nokta güvenilirliğinden emin oldukları firmalar üzerinden erken rezervasyon yaptırılmasıdır. Para iade garantisi veren bunu da daha önce tecrübe etmiş acenteler tercih edilmelidir. Pandemi döneminde bunun önemini gördük. Parasını uzun süre geri alamayan insanlar oldu. Biz Touristica olarak geri iade garantisi ile hizmet veriyoruz. Bu nedenle pandemi döneminde bizden otel rezervasyonu yapmış kimseyi mağdur etmedik” diye konuştu.

Burak Tonbul, Antalya’da Side, Belek, Lara, Fethiye ve Kuşadası bölgelerine talebin yüksek olduğunu kaydederken Kurban Bayramı’nın da hareketli geçeceğini söyledi.