EN UYGUN FİYATLI OTEL KONAKLAMASI PATTAYA’DA!

Hotels.com™ tarafından hazırlanan son Hotel Price Index™(HPI™)otel fiyat endeksi raporuna göre, otel konaklaması için gece başına ödenen* ortalama fiyat, 2014 yılına oranla 2015 yılındaglobalölçekte sadeceyüzde1 arttı. Global İndeks 2015 yılında 114  seviyesine ulaşırken global ekonomik krizin başlamasından bir yıl önce 2007’de elde edilen 117 seviyesine yaklaşıldı.  2015 yılında otel fiyatlarının (%3’e kadar) arttığı tek bölge olan Kuzey Amerika bu başarısıyla global artışın itici gücü oldu. Kuzey Amerika’da İndeks 2015 yılında 119 seviyesine ulaşırken kriz öncesinde 2007 yılında ulaşılan 117 çıtası aşıldı.

Türkiye çıkışlı gezginler için en uygun konaklama Pattaya’da

Türk Lirası’nın dünya genelinde değer kaybetmesiise Türk gezginler için benzer bir tablonun ortaya çıkmasının önünü kesti. Türkiye çıkışlı misafirler yurtiçi de dâhil olmak üzere, rapor kapsamına giren destinasyonların hemen hemen yarısında otel konaklamaları için daha yüksek ödeme yaptı.

Hotels.com tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye çıkışlı gezginler Türkiye’ye özel HPI kapsamına incelenen yurtdışı şehirler arasında en yüksek otel fiyatını New York, Boston ve Dubai’da öderken, Pattaya 122 TL’lik ortalama fiyat ile 2015 yılında gezginlerin en düşük konaklama ücretini ödedikleridestinasyon oldu. Boston 662 TL ile, geçen senenin ikinci en yüksek harcama yapılan şehirleri olanLondra (558 TL) ve Dubai’yi (555 TL) geride bırakırken New York 687 TL ile ilk sıradaki yerini korudu. Türkiye çıkışlı gezginlerin Boston’daki otel konaklamaları için ödedikleri ortalama fiyat, 2014 yılınakıyasla yüzde 46 artış gösterdi. Londra’da ise fiyatlar aynı dönemde yüzde 12 artış gösterdi.

En yüksek ortalama otel fiyatı artışı, yüzde 67 ile Orlando’dayaşandı. 2015 yılında Türkiyeli gezginler Orlando’da bir gecelik otel fiyatı olarak ortalama 364 TL ödedi.  Bununla birlikte, Türkiye çıkışlı gezginler otel konaklamaları için 2015 yılında 2014 yılına kıyaslaMoskova’da2yüzde 21, Prag’dayüzde 14 ve Kiev’de yüzde 12 daha az ödeme yaptı.

Türkiyeli Gezginler yurtiçini de tercih etti

2015’te Türkiye çıkışlı gezginler sadece yurt dışındaki destinasyonlara değil, iş ve tatil amaçlı olarak da yurtiçineilgi gösterdi. Hotels.com tarafından yayınlanan sonHPIraporuna göre, İstanbul, Antalya ve Bodrum Türklerin tercih ettiği popüler tatil merkezleri arasına Türkiye’den giren üç destinasyon oldu. Türkiye çıkışlı gezginler, 2015 yılında, Antalya’daki konaklamaları için bir önceki yıl ile kıyasla%7 daha fazla ödeme yaptı:Ancak, İstanbul ve Bordum ‘da ortalama otel fiyatları 2014’e kıyasla yüzde 1 ve yüzde 3 düştü. Türkiye de en yüksek ortalama otel fiyatı artışı, yüzde 30 ile Kuşadası ve yüzde 23 ile Alanya’da yaşandı.

Misafirlerin otel konaklamaları için ödedikleri* gerçek fiyatlardaki hareketleri takip eden ve bu değişikliklerin nedenlerine dair önemli öngörüler sunan HPI, dünya çapındaki önemli tatil merkezlerindeki otel fiyatlarını inceleyen ve düzenli olarak yayınlanan bir rapor çalışmasıdır. Bu rapordaki veriler, dünya genelindeki Hotels.com siteleri üzerinden yapılan yüz binlerce otel rezervasyonunu temel almaktadır.

*Ödenen ortalama fiyatlara vergiler ve ücretler dâhildir.