EMRE ERGUN, ' RUBLEDEKİ ESAS ETKİ 2015 YILI İÇİNDE GÖRÜLECEK'

Fibabanka Bireysel ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun'un konuk konuşmacı olarak katıldığı, YÖRSİAD 2015 Faaliyet Yılı Ocak Ayı toplantısı Porto Bello Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantıya YÖRSİAD Üyeleri de ilgi gösterirken, Emre Ergun’un yanı sıra Fibabanka Akdeniz Bölge Müdürü Rüçhan İnan, Fibabanka Akdeniz Kurumsal Şube Müdürü Burak Özcan ile Fibabanka Antalya Çallı Şube Müdürü Şevki Okur da toplantıya katıldı.


Ocak ayını eğitimlere ayırdık!

Ocak Ayı içerisinde ikinci toplantılarını gerçekleştirdiklerine dikkat çeken YÖRSİAD Başkanı Semih Beken , ocak ayını üyelerin istekleri doğrultusunda eğitim sürecine ayırdıklarını belirtti. Beken “Geçen hafta ticaret kanunundaki değişiklikler konusunda bilgiler almıştık. Bugünde finansal pazarlar hakkında bilgiler alıyoruz. Fibabanka Bireysel ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun Bey bizlere çok değerli bilgiler verdi. İşletmelerde bizim gibi yeni jenerasyon iş adamları farklı birimler kuruyoruz. Bu konuda gelişim gösteriyoruz. Burada en önemli departmanımızı da finans departmanı oluşturuyor. Finans çok önemli. Mutlaka finansımızı çok iyi götürmemiz lazım. Bu konuda bize çok değerli görüşlerini sunan Emre Beye ve Fibabanka yetkilisi diğer değerli konularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

YÖRSİAD ailesine kendilerini ağırladıkları için teşekkürlerini sunan Fibabanka Bireysel ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun yaptığı konuşmasında, 2015 yılında dünyada ekonomik durum ve Türkiye Ekonomisi ile tarım ve Turizmin lokomotifi olan Antalya ekonomisindeki beklentileri Yörsiad üyeleri ile paylaştı. “Hiçbirimiz falcı değiliz” diyerek sözlerine başlayan Ergun, sayısal değerler üzerinden 2015 yılında beklenen ekonomik gelişmeleri anlatırken ana konuyu Rusya’da yaşanan ekonomik krize ayırdı.

Rusya’dan gelen ziyaretçi sayısında 2015 yılında ziyaretçi sayısında önemli azalma olması kuvvetle muhtemel!

Antalya’nın lokomotif sektörlülerinden biri olan turizmimdeki gelişmeleri değerlendiren Ergun, rubledeki değer kaybının turizmi etkileyeceğini söyledi ve konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:


“ Rus ekonomisinde 2014’ün sonunda yaşanan gelişmelere dikkat çekmekte yarar var. Türkiye’yi turizm ve ticari ilişkileri dışında, gelişen piyasalardaki risk algısını değiştirmesi yoluyla da etkiliyor. Rusya, Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında 4.3 milyon kişi ve %12.5 pay ile Almanya’dan sonra ikinci sırada bulunuyor. 2014’ün ilk 11 ayında ülkemize gelen Rus ziyaretçi sayısında % 5’lik bir artış yaşanmış olmasına rağmen kasım ayında ay bazında % 18’lik bir azalma görüldü. Diğer yandan ruble devalüasyonunun önemli miktarı yaz aylarından sonra gerçekleştiği için esas etkinin 2015’de görülmesi olası. 1998’deki Rus krizinden sonraki yıllarda Rus ziyaretçi sayısında yarıdan fazla azalma olmuş. 1997’deki rakamın tekrar yakalanıp geçilmesi için beş yıl gerekmişti. Bu yıl aynı şiddette olmasa da ziyaretçi sayısında önemli azalma olması kuvvetle muhtemel” dedi.


Turizmcilerimizin alternatif Pazar arayışlarına daha çok önem vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Geçmişe dönük Ukrayna’da yaşanan 2008 krizini de hatırlatan Emre Ergun, halen Rusya’da yaşanan krizi o dönemle kıyaslayarak, “Ukrana’da yaşanan 2008 devaülasyonu turizm etkisine başka bir örnek olarak gösterebiliriz. Global kriz sonrasında 2008’in ikinci yarısında Ukrayna’da ekonomik kriz dolar/hryvna kurunda %60’lık artış gerçekleşmişti. Krizi takip eden ilk yaz sezonu olan 2009’da Türkiye’ye gelen Ukrayna’lı turist sayısı % 21 düşmüştü. Bu düşüş öncesindeki beş yılda ise yıllık artış devamlı % 20’nin üzerinde kalmıştı. Bu bakımda halen Rusya’da yaşanan ekonomik krizin turizme sayısal değerlere baktığımızda % 20’li seviyelerde bir kayıp olacağı gözükmektedir. Bu bakımdan da turizmcilerimizin alternatif pazar arayışlarına daha çok önem vermesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.


YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, yönetim Kurulu ve üyeleri ile birlikte toplantıya katılan ve değerli görüşlerini sunan Fibabanka Bireysel ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun’a bir teşekkür plaketi sundu ve toplantı sonrası günün anısına birde hatıra fotoğrafı çekildi.