EMIRATES SENEGAL'İN BAŞKENTİ DAKAR'A UÇUYOR

1 Eylül 2010’dan itibaren Emirates Havayolu, haftanın beş günü  her Salı,Çarşamba,Cuma, Cumartesi ve Pazar Dubai’den Dakar’a günlük aktarmasız uçuşlar düzenliyor. 12 First Class, 42 Business ve 213 ekonomi class koltuk kapasitesine sahip Airbus uçağı A340-300  ile uçuşlar gerçekleşecek.

Emirates Havayolu’nun  kurucusu Şeyh Ahmet Bin Said Al Maktum; “ Dakar’a düzenlenen uçuşla birlikte Emirates olarak Afrika’da 19. uçuş noktasına sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Bu yeni rota, Afrika kıtasındaki sürekli hizmetlerimizin daha da güçlenmekte olduğunu gösteriyor ve Afrika’ya ne kadar önem verdiğimizin altını çiziyor.” Dedi.

Şeyh Ahmet sözlerini  “ Dakar’a düzenlenen uçuş Emirates’in 6 kıtada 100 ün üstündeki uçuş noktasına bir yenisi olarak ekleniyor. Emirates ile Dakar’a iş ve eğlence gezginleri için pürüzsüz bir kargo taşımacılığı yapılıyor. Bu hizmet,Arap Emirlikleri ve Senegal arasında gerçekleşen öenmli bir adımdır. İki ülke önemli projelerde yapmaya devam edecek.” diyerek tamamladı.

Senegal’e düzenlenen uçuş hizmetiyle birlikte iki ülkenin de ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanmıştır.  Senegal’le Dubai arasındaki ticaret, 2005 yılındaki 61.9 milyon dolarlık karın yanında  2008 yılında 130.2 milyon dolar olarak % 28’lik artış göstermiştir.

2009 yılında Emirates Grup, Senegal Hükümeti ile olan anlaşmada, Senegal Havayolu’na uzun vadede destek vereceğini açıkladı. Emirates Grup bu yıl genç ve deneyimsiz havayolu Senegal Havayolu’na ticari destek, teknik uzmanlık, eğitim ve havacılıkla alakalı ürün ve hizmetler hakkında destek sağlayacaktır.
Emirates 797 model uçağı, saat 09.55’te Dubai’den hareket edip, Dakar’da yer alan uluslararası havaalanı Léopold Sédar Senghor’ a aynı gün içinde saat 16.00’da inecektir. Dakar’dan 17.40’da hareket eden EK 797 tipi uçak, sabah 07.15’te Dubai’ye varıyor. Aynı hizmet, Orta Doğu, Asya ve Uzak Doğu’ da yer alan uçuş noktalarından da gerçekleşiyor.

18-tonluk-kargo kapasitesine sahip A340-300 model uçağa sahip Emirates, taze balık, meyve, sebze ihracatı yapan Senegallileri destekliyor. Bunun yanında Athena, Beyrut, Larnaka gibi ülkelere de kargo taşımacılığı yapmaktadır.