EMIRATES, INSTAGRAM'DA 1 MİLYON TAKİPÇİYE ULAŞAN İLK HAVAYOLU

EMIRATES, INSTAGRAM'DA 1 MİLYON TAKİPÇİYE ULAŞAN İLK HAVAYOLU
İnsanları ve mekânları birbirine bağlayan Emirates’in Kasım 2013’te oluşturduğu Instagram hesabı, üç yıldan kısa bir sürede, farklı ve ilgi çekici paylaşımları ile 5.8 milyon’un üzerinde beğeni ve yorum aldı. Emirates, spordan seyahate, yaşam stilinden macera ve yemeğe kadar pek çok paylaşım ile benzersiz Emirates deneyimini, takipçilerine görseller ve hikayeler ile sunuyor.

Emirates, paylaşımları kadar Instagram’da gerçekleştirdiği projeler ile de dikkat çekiyor. Firmanın kozmopolit ekibinden seçilen altı çalışanının, kendi seyahat ve deneyimlerini, resmi Emirates Instagram hesabında paylaştıkları "Emirates Kabin Mürettebatı" kampanyası iki aydan kısa bir sürede 1 milyon beğeni ve yoruma ulaştı.

Emirates Pazarlama, Marka ve Kurumsal İletişim Kıdemli Başkan Yardımcısı Boutros Boutros konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Eskilerin de dediği gibi ‘bir resim bin kelimeye bedeldir’. Instagram, Emirates’in faaliyetlerinin, görülmeye değer destinasyonlarının ve seyahat konusunda ilham verilebilecek görsel içeriklerinin paylaşımı için harika bir platform. Emirates’in Instagram’da organik bir büyüme gerçekleştirerek 1 milyon takipçiye ulaşması bizim için bir gurur.” dedi.

Boutros sözlerine şöyle devam etti: "Sosyal medya üzerinde artan takipçi sayımız Emirates’in müşterileri ve fanları arasındaki köklü bağlantıyı yansıtıyor. Destekleri için takipçilerimize teşekkür etmek istiyorum. İlginç, eğlenceli ve ilham verici paylaşımlar ile onlara sürprizler yapmaya devam edeceğiz."

Aynı zamanda Emirates, LinkedIn'de 500.000 takipçiye ulaşan ilk havayolu firması da oldu. Bu, Emirates’i sosyal medya üzerinde Ortadoğu'da en çok takip edilen marka olmanın yanısıra dünyada en çok takip edilen havayolu markası olarak da konumlandırıyor. Emirates; Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ ve Instagram genelinde 11 milyonun üzerinde takipçisi ile sadece havayolu kategorisinde değil yaşam stili markalar arasında da yer alıyor.

Emirates, 1 milyon Instagram takipçisine teşekkür etmek için, Instagram üzerinde bir ay sürecek bir yarışma başlattı. Emirates’in 150 destinasyonundan birinde çektikleri video veya fotoğrafı #ILoveEmirates hashtag’ini kullanarak paylaşan bir çift herhangi bir Emirates destinasyonuna Economy Class bilet kazanacak. Ayrıca beş şanslı kişi Emirates resmi mağazasında bulunan hediye çantalarından kazanma şansı elde edecek.