DÜNYANIN ÖNDE GELEN FİZİKÇİLERİ ''YÜZYILIN DENEYİNİ''KEFALUKA RESORT'TE TARTIŞIYOR

Hindistan, Çin gibi ülkelerden de başvuru alan Organizasyon Komitesi’nin Bodrum’u tercih etmesinde; Kefaluka Resort’ün eşsiz manzarasından mutfağına; denizinden SPA’sına kadar sunduğu ayrıcalıklı hizmet ve fotoğraflar etkili oldu.
Dünyanın önde gelen 250 fizikçisi; Kefaluka Resort’te yapılan CMS Physics Week’te ‘Yüzyılın deneyi’ olan CMS’in verilerini paylaşacak ve şu ana dek alınan sonuçları değerlendirecek. CERN’in gerçekleştirdiği 5 büyük deneyden biri olan CMS’le; Big Bang’den (Büyük Patlama) sonra açığa çıkan enerji yoğunluğunun benzeşiğinin tekrar yaratılması; maddeyi oluşturan parçacıkların incelenmesi yoluyla evrenin sırlarının çözülmesi amaçlanıyor.
Boğaziçi ve Çukurova Üniversiteleri’nin katkılarıyla düzenlenen kongrede oturumlar 14 Eyül sabahı başlayacak ve 18 Eylül akşamına dek sürecek. Türkiye ve dünya bilim topluluğu bu kongreden çıkacak sonuçları merakla bekliyor.








