DÜNYACA ÜNLÜ OTEL ZİNCİRİ BANYAN TREE, NEF İLE TÜRKİYE'DE!

Gayrimenkul sektörünün lideri Nef ile dünyanın en prestijli otel zincirlerinden Banyan Tree, güçlerini ‘Nef Bodrum’ projesi için birleştirdi. Zincirin Avrupa’daki ilk ve tek projesi Banyan Tree Bodrum, Yalıkavak’ta Nef Bodrum’un içinde hizmet verecek.

Singapur menşeli dünyanın lider resort’larından Banyan Tree, Nef’in İstanbul dışındaki ilk projesi Nef Bodrum’la Türkiye’ye geliyor. Asya, Amerika, Afrika ve Orta Doğu’da 28 ülkede, 40’dan fazla otel ve tatil köyü ile hizmet veren Banyan Tree, dünyada lüks ve konforlu konaklamanın adresi olarak gösteriliyor ve dünyanın en yüksek oda fiyatlı ilk 5 resort otel zinciri arasında yer alıyor. Banyan Tree; Phuket, Maldivler, Seyşeller, Bali gibi önemli destinasyonlardaki otel ve tatil köylerinin yanı sıra; 66 spa merkezi, 80 mağaza ve 3 golf sahasıyla ile dünyanın önde gelen premium resort, hotel, konut ve spa işleticisi ve geliştiricisi konumunda yer alıyor. Uzun süredir Türkiye’ye gelmesi beklenen zincir, Bodrum’da 70 yatak kapasitesi ve 2 bin metrekarelik Banyan Tree özel SPA konsepti ile hizmet verecek.

Attığı her adımla gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk getiren Nef, Bodrum projesiyle ‘yazlık’ tanımını değiştirmeye hazırlanırken, Banyan Tree işbirliğiyle turizm sektörüne de yeni bir hizmet anlayışı getirecek. 
 
DÜNYANIN EN LÜKS SPA’LARINI YÖNETİYOR

İsmini doğadan gelen rahatlık ve konforu simgeleyen Banyan ağacından alan Banyan Tree, dünyanın dört bir yanında bulunan otelleriyle doğadaki lüksü tattıran, ekolojik ve kültürel hassasiyete özen gösteren deneyimler sunuyor.

1.600’DEN FAZLA ÖDÜLÜN SAHİBİ

Kurulduğu 1994 yılından bu yana; “En İyi Resort Otel”, “En İyi Spa İşletmecisi”, “En İyi Restoran” gibi 1,600’ün üzerinde uluslararası ödül kazanan Banyan Tree dünyadaki lüks tatil destinasyonlarında yer alan en ünlü SPA'ları yönetiyor. Bu SPA'lar Banyan Tree Spa Akademisi tarafından oluşturulan sıkı müfredat tarafından eğitilmiş profesyonel eğitimli terapistler tarafından sunulan vücut ve cilt bakımlarındaki çeşitliliğin yanı sıra kullanılan malzemelerin doğallığı ve su bazlı güzellik ve bakımlar için tasarlanmış olan özel ‘rainforest’ konsepti ile farklılaşıyor.

BANYAN TREE KALİTESİ, NEF BODRUM’DA

14'ü özel havuzlu SPA süit’i olmak üzere, 40 oda ve 30 markalı suit’ten oluşan 70 anahtar ve 130 yatak kapasitesine sahip olacak Banyan Tree Bodrum, özel cilt ve vücut bakım odalarında sunacağı bakımlar, Beach Spa'sı, Rainforest konsepti ve Türk Hamamı ile hizmet verecek. Banyan Tree Bodrum'un biri deniz kenarında A La Carte olmak üzere, 2 restoranı, özel lounge ve kütüphanesi, gün batımı manzaralı barı hem otel müşterilerine hem de Nef Bodrum ev sahiplerine hizmet verecek.

TURİZME NEF – BANYAN TREE KATKISI

İşbirliğinin turizm sektörünün içinde bulunduğu dönemde önemli bir motivasyon sağlayacağını söyleyen Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Banyan Tree’nin bu yatırımının Türkiye’deki güven ortamına da işaret ettiğini belirtti. Timur şöyle devam etti: “Turizm yatırımlarının geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 50 oranında düştüğü tahmin ediliyor. Azalan turizm yatırımları, işsizlik oranını da önemli ölçüde etkiliyor. Pek çok yatırımın ertelendiği bu dönemde, böyle önemli bir işbirliğine imza atarak gerek turizm sektörüne gerekse Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıdan mutluyuz. Banyan Tree’nin hizmete girmesiyle, sektöre çok sayıda yeni istihdam da kazandırmış olacağız.”

NEF BODRUM TANITIM OFİSİ AÇILDI

Erden Timur içerisinde Banyan Tree’nin bulunacağı ve 460 metre uzunluğunda bir sahile ve iki özel koya sahip, üç tarafı denizlerle çevrili 110 dönümlük saklı bir burunda yer alan Nef Bodrum’un lansmanının ise 2017 yazında gerçekleşeceğini sözlerine ekledi. 2000 metrekare özel bir kumsala sahip olacak projede lansman öncesi satış ve tanıtım çalışmaları Nef’in Bodrum ve İstanbul’daki tanıtım ofislerinde devam ediyor.

TÜRKİYE’NİN YATIRIM POTANSİYELİ DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğuna değinen Banyan Tree İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maximilian Lennkh şöyle devam etti: "Partnerimiz Türkiye’nin lider gayrimenkul geliştiricilerinden Nef ile Bodrum’da yer alacak Banyan Tree Bodrum’un açılışını duyurmanın heyecanını yaşıyorum. Banyan Tree Bodrum Avrupa’daki ilk Banyan Tree olma özelliği taşıyor. Nef ve Banyan Tree’ın doğadan ilham aldığımız lüks anlayışı, ekolojik ve kültürel hassasiyete özen gösteren felsefesi aynı zeminde buluşuyor. Muhteşem bir destinasyon olacak Bodrum projesinin ardından, Avrupa’da yatırımlarımıza devam edeceğiz. Nef’in marka konumlandırması, felsefesi ve yaptığı projeler, Avrupa’daki ilke otelimiz için Nef Bodrum’u seçmemizde oldukça etkili oldu.”