DÜNYA, AMFORA MEZARLAR’I GÖRMEYE KEMER’E GELECEK

Kemer’in merkezinde ortaya çıkarılan eserleri görmeye dünyanın dört bir yanından arkeoloji uzmanın ve arkeoloji meraklısının gelmesi bekleniyor.

KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) sponsorluğunda, bilimsel danışmanlığını  Yrd.Dç.Dr. Murat Karademir ve alan koordinatörlüğünü  Yrd. Dç. Dr. Hakan Öniz'in yaptığı, Kemer Koyu, Ayışığı Parkı ile Balıkçı Barınağı arasında yer alan Idyros Antik Kenti arkeolojik kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkarılan Amfora Mezarlar Kemer’in turizmdeki kaderini değiştirecek.



Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, “ Idyros Antik Kenti Kazıları Sayın Valimiz, Kaymakamımız, Müze Müdürlüğümüz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün büyük destekleri ile devam ediyor. Kısa bir süre olmasına rağmen çıkan eserler hepimizi heyecanlandırıyor. Antik Kent içerisinde bulunan Kilise ve çevresinde başlayan kazılarda ortaya çıkarılan ve bölgemizde pek rastlanmayan ve dünyada çok az ülkede gerçekleştirilen kazılarda ortaya çıkarılan Amfora Mezarların bulunması Kemer’in geleceği açısından oldukça önem taşıyor. İnanıyorum ki, bu mezarları görmeye dünyanın dört bir yanından kişi gelecek ve Kemer, doğal güzelliklerinin yanında Idyros Antik Kenti ile de kültürel anlamda bir çekim alanı olacaktır. Bu projede KEMİAD olarak yer almak ve elimizden gelen tüm desteği vermek hem gurur verici hem de heyecan verici” şeklinde konuştu.




Kısa bir süre önce bölgede Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun da katılımı ile bir tanıtım toplantısı düzenlenmiş ve yetkililer tarafından bilgilendirmelerde bulunulmuştu.  MÖ 4-5. yüzyıllara ait olduğu tespit edilen Amfora mezarların çıktığı alanda yoğunlaşan kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, çıkan Amfora Mezarların müzede laboratuarda konserve edilip tekrar yerinde sergilenmesi hedefleniyor.  Dünyanın dört bir yanından kişinin bu alanı ziyaret etmesi beklenirken, mezarların bulunduğu alanın üzeri kapalı bir mekan haline getirilip turistin gezdirilmesi hedefleniyor.