DİYARBAKIR 2023 TURİZM VİZYONU ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜRSAB Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu tarafından düzenlenen “Diyarbakır 2023 Turizm Vizyonu Çalıştayı” 11 Şubat 2020 tarihinde Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

DİYARBAKIR 2023 TURİZM VİZYONU ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çalıştaya; Yönetim Kurulu Üyemiz Diyaeddin Şahin ile Güneydoğu Anadolu BTK Başkanımız Mehmet Akyıl, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcileri, seyahat acentaları ve otelciler katılım gösterdi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu konuşmasında, turizmin hizmetler sektöründe doğrudan gelir getirdiğini ve birden fazla sektörü olumlu etkilediğini, Diyarbakır'ın turizmin her alanında iddaalı olacak bir zenginliğe, derinliğe ve dinamiğe sahip bir büyükşehir olduğunu belirterek ilin tarihi ve kültürel önemine değindi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Diyaeddin Şahin, “Diyarbakır 2023 Turizm Vizyonu Çalıştayı”nda yaptığı konuşmada, 2023 sürecinde turizmin ülke geneline ve 12 aya yayılmasının önemine dikkat çekti. Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel zenginliğine ve ülkemiz turizmi açısından önemine vurgu yapan Diyaeddin Şahin, TÜRSAB’ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Diyarbakır ve bölge turizminin gelişimi için çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

TÜRSAB Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl ise 33 medeniyete ev sahipliği yapmış Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır'da yaşanan huzur ve güven ortamını, adeta bacasız bir fabrika olan turizm sektörümüzü hep birlikte düzenleyeceğimiz büyük tanıtım ve organizasyonlarla hak ettiği konuma getireceğimizi ve 5 milyon turist hedefine ulaşacağımızı belirtti.