DİJİTAL İSTANBULKART YETER

İstanbulkart’ı bir yaşam kartına dönüştüren İBB, yenilenen mobil uygulama ile daha güvenli ve rahat kullanımlı bir dijital kart oluşturdu.

DİJİTAL İSTANBULKART YETER

Şifre, parmak izi taraması ve yüz tanıma teknolojisi gibi özellikler eklenen ‘İstanbulkart Mobil’, ulaşımda kart edinme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraklerinden BELBİM AŞ, hizmet alanını genişlettiği İstanbulkart’ın mobil uygulamasını yeniledi. İstanbulluların hayatını kolaylaştıran kullanım alanlarıyla şehrin yaşam kartına dönüşen İstanbulkart, yeni mobil uygulaması ile dijitalleşti. Yeni mobil uygulama; şifre, parmak izi taraması ve yüz tanıma teknolojisi gibi özellikler eklendi.

DAHA GÜVENLİ VE KOLAY

İstanbullulara çok daha rahat ve güvenli bir kullanım sağlamayı amaçladıklarını belirten BELBİM AŞ Genel Müdürü Yücel Karadeniz, “Daha kullanıcı dostu olan mobil uygulama üzerinden, TL ve abonman talimatı tanımlama ile bakiye kontrolünü gerçekleştirebiliyoruz ve dijital karta abonman yükleyebiliyoruz. Kart temini için bayiye gitmenize gerek yok, dijital kartınız yeter” dedi.

Yücel Karadeniz, şu anda ulaşımda kullanılan 'İstanbulkart Mobil'in, İstanbulkartın tüm özelliklerine sahip olması ve kullanıcısına özel bir kampanya fırsatı sunması için geliştirme çalışmalarını aralıksız sürdürdükleri bilgisini de paylaştı.

İstanbulkart Mobil uygulaması, Google Play ve Apple Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

YENİ ‘İSTANBULKART MOBİL’İN ÖZELLİKLERİ

    İstanbulkart bakiye ve abonman yükleme

    Dijital karta abonman yükleme

    IOS işletim sisteminde de TL ve abonman yükleme talimatını NFC yoluyla tanımlama

    Uygulamaya giriş yapmadan çevrim dışı QR kodla ödeme işlemi

    HES kodu eşleştirme

    6 haneli tek şifre ile uygulamaya kolay giriş

    İstanbulkart vizeleme talimatı ve talimatın NFC ile tanımlanması

    Parmak izi tanıma ve Face ID (yüz tanıma) özelliğiyle uygulamaya güvenli giriş

    Kanal bazlı olarak ticari elektronik ileti izni