DEMRE HAZIR, MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR!

Halil ÖNCÜ (DEMRE) - Batı Antalya’nın gözde turizm merkezlerinden Demre, Normalleşme süresi sonrası yeniden hareketlenmeye başlıyor.

DEMRE HAZIR, MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR!

Geçtiğimiz yıl 500 bin ziyaretçi ağırlayan Demre, başta Aziz St. Nikolaos Anıt Müzesi olmak üzere, Kekova, Myra Antik kenti gibi tarihsel güzellikleri ile de ilgi çekmeye devam ediyor.

TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya’yı ziyaret ederek normalleşmede gelinen son durumu ve bölgedeki gelişmeleri görüştü.

Demre’miz misafirlerini ağırlamak için hazır!

Gelecek adına umutlu olduklarını belirten Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, herkesi Demre’ye beklediklerini söyledi. Başkan Kocakaya “Öncelikle Demre salgın döneminde çok güzel bir sınav verdi. Demre sağlıklı, izole olmuş bir turizm yeri. Bizimde zaten sloganımız, yeryüzü cenneti Demre. Demre’miz misafirlerini ağırlamak için hazır. Bütün dezenfektasyon işlemleri tamamlandı. Demre’mizi geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 500 bin kişi ziyaret etmekteydi. Yine misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz. Demre zaten, doğal güzellikleri, tarihsel zenginlikleri kendisini iyi bir şekilde ispat etmiş bir ilçe. Normalleşmeye de hazır. Biz misafirlerimizi Noel Babamıza, Kekova’mıza, Myra Ören Yerimize, sağlık turizmi adına Burguç’umuza bekliyoruz. Ören yerlerimiz 1 Haziran itibarı ile açıldı. Mevcut haliyle biraz sakin durumda. Noel Baba bir küresl bir marka. Burada bütün hazırlıklarımız tamamlandı. Biz misafirlerimizi gönül rahatlığı ile hem Demre’mize hem de Noel Babamıza bekliyoruz. Şu anda her ne kadar ortam sakin görünse de biz ilerleyen süreç içerisinde yine tam kapasite ile bölgemizin dolacağına ve misafirlerin ziyaret edeceklerine inanıyoruz. Demre’ye yoğun bir şekilde talepler devam ediyor.Umut ediyorum bu dönem biraz kayıpla da olsa bu işi çözeceğiz ”dedi.

Ziyaret sonrası Aziz St. Nikolaos Anıt Müzesine bir ziyaret gerçekleştiren TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin, Demre’nin normalleşme sonrası turizme hazır olduğunu belirtti. Şu andaki sessizliğin kısa süre sonrası hareketleneceğine inandığını söyleyen

Başkan Perçin, turizme de sonuna kadar inandıklarını söyledi.

Başkan Rıza Perçin “ Bölgemizin incisi, güzelliği dünya mirası Aziz St. Nikolaos Anıt Müzesindeyiz. Pandemi sonrası yavaş yavaş sosyal hayata alışmaya çalışıyoruz. Bir hafta önce ören yerlerimiz turizm bakanlığı nezdinde açıldı. Yavaş yavaş misafirlerimizin de gelmesini bekliyoruz. Şu an için bir hareketlilik yok. Şunu unutmamız gerekiyor. Ülke ve Bölge olarak turizmden maddi manevi çok şeyler elde ettik. Turizm 50 milyar dolar civarında paranın döndüğü bir sektör. O Ülke ekonomimiz açısından çok önemli bir sektör. Pandemi sonrası bu dönemi atlatırsak tekrar katlanarak devam edeceğine inanıyorum. Turizm kesinlikle boş vermemiz gereken bir sektör. Yavaş yavaş hepimiz kendi iş yerlerimize döndük. Üye ziyaretlerimiz ve turizm paydaşlarımızı ziyaret ediyoruz. İnşallah çabuk adapte olacağız, bu kötü süreci en kısa sürede atlatacağız” diye konuştu.