CORAL TRAVEL, UKRAYNALI GAZETECİLERİ AĞIRLADI

CORAL TRAVEL, UKRAYNALI GAZETECİLERİ AĞIRLADI
Coral Travel Ukrayna, gazetecilerle yaptığı basın toplantısında, sezonun ilk çeyreğinde Türkiyeve İspanya erken rezervasyon satışlarında %165 artış sağladığını ve 2016 için %70 büyüme hedeflediklerini açıkladı.

Her yıl 1 Haziran’da kutlanan Xanadu Resort Hotel’in doğum günü partisi için Antalya’ya davet edilen Ukraynalı gazeteciler Coral Travel Ukrayna Direktörü Tatiana Prokopenko ile bir araya geldi. Prokopenko, erken rezervasyon satışlarında Türkiye ve İspanya’da, geçen sene aynı döneme göre %165 artış yakaladığını açıkladı. Coral Travel,Ukrayna’da kurulduğu 2008 yılından bu yana büyümesini sürdürerek pazarın lider tur operatörlerinden biri konumuna geldi. 2015 yılında başta Türkiye, Mısır, İspanya, Yunanistan ve BAE ana destinasyonları olmak üzere, 28 ülkeye 117.553 turist gönderen Coral Travel’ın 2016 hedefi, paket ve bilet satışlarında %70 büyüme ile toplam 200.000 müşteriye hizmet vermek.Coral Travel Ukrayna’nın ana destinasyonları olan Türkiye, İspanya, Yunanistan, BAE, Mısır ve Tayland’da yer hizmetler servisini OTI Holding bünyesindeki ODEON Tours  veriyor. Coral Travel, Ukrayna’da 151 şehirdeki 6390 satış acentesi ile en geniş ve yaygın ağa sahip tur operatörü.

Direktör Tatiana Prokopenko, “2013 yılında aldığımız karar ve startejik yapılanma paralelinde, bugün itibarı ile 68 şehirde kendimize ait 210 acentemiz ve çalıştığımız 6390 bağımsız acente ile misafirlerimize hizmet vermekteyiz. 28 ülke, 47destinasyonda 4900 otelle çalışıyoruz. 2015 yılında misafirlerimizi %72 oranında 5 yıldızlı otellerde, %19 oranında 4 yıldızlı otellerde ağırladık.

Geçen yıl Türkiye’de ufak bir azalma yaşamamıza rağmen,bu sene erken rezervasyon satışlarında büyük bir çıkış yakaladık. Bunun sene boyunca süreceğini ve özellikle son dakika satışları ile daha da hareketlilik kazanacağını düşünüyoruz. İspanya’da da gerek erken rezervasyon satışlarımızdaki artış ile, gerek şirket olarak yapılanmamız ile çok güçlü konumdayız. Özellikle CostaBrava, CostaDorada, Mallorca bölgeleri büyük ilgi görüyor. Yunanistan’da ise Crete ve Rodos destinasyonlarında ürün çeşitliliğimizi artırdık. Sadece Türkiye, İspanya ve Yunanistan’da 2360 otelleçalışıyoruz. Diğer taraftan, web sitemiz üzerinden online satış ve misafirlerimize dinamik paketleme imkanı sunan GDS satış sistemlerini hayata geçirdik. Bu sistem ile misafirlerimiz uluslararası otellerde konaklamaları ve uçak biletlerinin seçimini kendileri belirleyerek satın alma yapabiliyorlar” dedi.

2015’de Ukrayna iç pazarında da turizm faaliyetlerine başlayan Coral Travel, misafirlerine Odessa, Mykolaiv, Zaporizhia ve Kherson bölgelerindeki resort otellerden seçenekler sunuyor. 2016 yılında ürün portföyünüLviv, Khmelnytsky, Zakarpattia, Poltava bölgeleri ile genişletirken, yerli müşterilerine şehir otelleri ve kayak resortlarında da onlarca alternatif sunuyor.Prokopenko, sözlerine “Türkiye, herkesin hayaline ve bütçesine göre tatil seçeneklerini rahatça bulabileceği özgün bir ülke. Akdeniz ve Ege sahilleri, iklimi, plajları, doğal güzelliği, tarihi ve diğer imkanları ile sayısız seçenek sunuyor. Vizesiz giriş Ukrayna için büyük avantaj. Uçuş mesafesi, hizmet kalitesi ve fiyat rekabetini de ekleyince, Türkiye, tatil için en cazip ülke konumuna geliyor” şeklinde devam etti.