CLUB MEGASARAY’DAN SPOR TURİZMİNE BÜYÜK YATIRIMLAR

Halil ÖNCÜ - (BELEK) - Spor turizmi ile son yıllarda yıldızı parlamaya devam eden, Belek Turizm Merkezi’nde yer alan Club Megasaray, yeni kurduğu ‘Megasaray Tenis Akademisi’ ile dikkat çekiyor.

CLUB MEGASARAY’DAN SPOR TURİZMİNE BÜYÜK YATIRIMLAR

Otel içerisinde yer alan 22 adet Tenis Kortuna ek olarak yeni yatırımlar ile hizmete geçen MTA (Megasaray Tenis Akademisi) 23 kortla hem turnuvalara ev sahipliği yapıyor hem de gelecek adına tenis sporcusu yetiştiriyor. Megasaray Otel Tenis sporuna yaptığı yatırımların yanı sıra yeni kurduğu ve bu yıl hizmete soktuğu 3 futbol sahası ile de spor turizmine hizmet veriyor.

Belek bölgesinde özellikle yaklaşık 55 tesisin %60’ı açık bulunmakta!

Spor turizminin özellikle son 8 yıldan bu yana özellikle kış ayları içerisinde yükselen bir ivme içerisinde olduğunu söyleyen Club Megasaray Genel Müdürü Sebahattin Asi, “ 2016 krizi biraz bu işi baltalamıştı. Son bir iki yıldır da biraz toparlanma oldu. Bu kış Belek bölgesinde özellikle yaklaşık 55 tesisin %60’ı açık bulunmakta. Bir çoğu da futbol turizmi, golf ve bizim gibi tenis ile tesislerin ile sürekliliğini sağlıyorlar. Spor turizmi bölgemizde güzel bir gelecek vaat ediyor. Turizmimizin yıllardır kronikleşmiş sorunlarından bir tanesi bir türlü sezonu 12 aya yayamamamız. Spor turizmi özellikle kış için oldukça elverişli olan Antalya’mızı ciddi bir ivme kazandırmakta. Bizde bu ivmenin içinde yer almak istedik. Bu nedenle bu Megasaray Tenis Akademisi’ni kurduk. Tesisimiz 12 ay açık olacağı için personelimizin de devamlı çalışmasını sağlayacağız. Böylece ülkemize ekonomik katkı sağlayacağız. Spor turizmini ülke olarak 12 aya yaymakla bir şans olarak kullanabiliriz” dedi.

Genç sporcularımızın yanındayız!

Megasaray Tenis Akademisi hakkında bilgiler de veren Sebahattin Asi, “ MTA, Megasaray Tenis Akademisi’nin kısaltması. MTA’ya geçen sene Mayıs ayında açtık. Burası şu anda 23 kortla hizmet veriyor. Ayrıca Megasaray Otelimizin içerisinde 22 tane tenis sahamız var. Toplamda 45 saha ile hizmet vermekteyiz. Megasaray Tenis Akademisi’nin amacı, tamamen yurt dışında bizi, ülkemizi temsil edecek Tenis sporcusu yetiştirmek. Bu anlamda biliyorsunuz gençlerin her zaman sıkıntısı sponsor bulmakta oluyor. Bizde düzenlenen turnuvalar ile bu gençlerimizi burada destekleyip yurt dışında temsil etmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.

Futbol turizmine de yatırım yapıp, 3 yeni sahayı hizmete soktuk!

Sebahattin Asi, futbol turizmi adına da yatırım yaptıklarını ve üç yeni sahayı hizete soktukalrını söyledi. Sebahattin Asi “Megasaray Otelimizin bu yılki sezon açılışını 3 ocak’ta yaptık. ITF Tenis turnuvaları ile sezana merhaba dedik. Toplamda dokuz hafta sürecek bu turnuvada toplamda her biri 15 bin dolarlık ödüllere sahip. Tüm dünyadan tenis sporcularını bu turnuvaya bekliyoruz. Şu anda da hali hazırda 150 tane sporcumuz var. Ayrıca şu anda 3 tane saha ile de futbol turizmine hizmet veriyoruz. Yeni açıldı. İlk takımımız da Hollanda’nın Fortuna Sittart takımı oldu. Toplamda bu yıl 36 takımı ağırlamayı hedefliyoruz. Avusturya Wien gibi takımlar da kamp için burada olacak” diye konuştu.