BVLGARİ HOTEL RESORT DUBAİ'YE TÜRK İMZASI

Türkiye’de Mandarin Oriental, Raffles yurtdışında ise Bvlgari ve W gibi önemli zincirlere imza atan Antalya AHK Wordwide'ın Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Haldun Kilit, daha önce Dubai Palmiye Adası’ndaki 4 prestijli tesiste imzalarının bulunduğunu belirtirken,  yapımı devam eden lüks İtalyan markası Bvlgari’nin aynı adı taşıyan Dubai'deki otelin inşaatını Alec firması, tasarımının ise İtalyan Antonio Citterio, Patricia Viel and Partners tarafından yapıldığını anlatıyor. 2017’de hizmete açılacak olan lüks otelde 100 oda ve süit, 20 hotel villa, 173 residence bulunduğunu kaydeden Kilit, tüm mobilyaların bir Antalya firması olan AHK Fabrikası’ndan ihraç edileceğini sözlerine ekliyor.

BAŞARININ SIRRI “ÖZGÜNLÜK”TE SAKLI

İç Mimar Haldun Kilit, kentlerin farkını ortaya koyabilmeleri için çekici, prestijli ve kimliği olan simgesel mimari yapılar ve markalar ürettiklerini anlatırken, başarının sırrının ise “özgünlük”te yattığını vurguluyor. Kilit, “Yaptığımız işin büyük bir bölümünde ithal ürünler kullanmak yerine kendi üretimimiz olan ürünleri kullanmaya özen gösteriyoruz. Tasarım ve taahhüt operasyonumuz dışında, Antalya OSB’de ürettiğimiz mobilyalar dünyanın dört bir yanında. Bu Türkiye için büyük bir başarı” diyor.

KUMAŞTAN MOBİLYAYA KADAR

19 yıllık tecrübesi ile önemli otel gruplarının tercihi olmaya devam eden AHK'nın çalışmalarını; AHK Conctruction, AHK International Fitout ve AHK FF&E olmak üzere üç ana grupta toplandığını belirten Kilit, mobilyadan, kumaşa, aydınlatmadan tüm aksesuarlara kadar firma bünyesinde hazırlandığını anlatıyor.  Kilit, AHK'nın “anahtar teslim projelerde” aranan bir Türk firması olmasının gururunu yaşadıklarını söylüyor.