BOĞULMALARA KARŞI DRONLU ÖNLEM!

Her yıl yaklaşık bin kişinin boğularak hayatını kaybettiği son dönemde, denizlerimizde boğulmalara karşı yeni teknolojik ürünler kullanılmaya başladı.

BOĞULMALARA KARŞI DRONLU ÖNLEM!

Boğularak kaç kişi ölüyor?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre dünyada her bir saatte 40 kişi yılda ortalama 372 bin kişi büyük bir çoğunluğu denizlerde olmak üzere, göl ve göletlerde boğularak hayatını kaybediyor. Bu sayı ülkemizde 1000 civarında.

Antalya’da kaç kişi boğularak hayatını kaybediyor?

TÜİK rakamlarına göre 2009 yıl ile 2021 yılı arasında ülkemizde toplam 6964 kişi boğularak hayatını kaybederken, turizm kenti Antalya’da ise aynı yıllar arasında bu rakam 297 kişi olarak belirlendi. Antalya’da son veri olarak 2021 yılında 50 kişi boğularak yaşamını yitirdi.

Yeni teknolojik ürünler: Cankuş Cankurtaran Dron

Son dönem denizlerimizde boğulmalara karşı yeni teknolojik ürünler kullanılmaya başlanırken, özellikle cankurtaran dronlar ise sahillerde yerini almaya başladı.

Özellikle turizm kentleri bu konuda teknolojiden yararlanırken, Cankuş Cankurtaran Dron Projesi ise bu yıl Türkiye sahillerinde, Kemer Kiriş bölgesinde uygulamaya alındı.

Bölgede yer alan 9 otel sahiline Cankurtaran dronlar konumlandırılırken, profesyonel dron pilotları her gün mesai saatleri içerisinde havadan bölgeyi tarayarak oluşabilecek boğulma vakalarına karşı nöbet tutuyorlar. (Kaynak:Turizm Databank)