BAKAN MAHİR ÜNAL'DAN NEVRUZ KUTLAMASI

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Mahir Ünal’ın mesajı şöyledir:

“Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar geniş bir coğrafyada kültürleri ortak bir kutlamada birleştiren Bahar Bayramı Nevruz bugün.

Nevruz; ayrı köklerin aynı duygu çemberi etrafında, ortak anane ve değerlerle buluşmasının en ezeli örneklerindendir. Böylesi bağların, toplumları refah ve barış ortak paydasında buluşturduğu, geleneksel değerlerin göstergesidir.

Tarihi ve kültürel ortak yazgımız, farklı dil, din ve etnik yapılara sahip bu coğrafyanın çocuklarına birbiriyle rahat iletişim kurma imkânı vermiş, ‘birlikten güç doğar’ bilincini kazandırmış ve her daim –sevinçte ve kederde- ‘biz’ demeyi öğretmiştir. İsimlerimiz, milliyetlerimiz, inançlarımız asırlarca Anadolu’nun soyağacına bu inançla yazılmıştır ve bu gerçeği hiçbir çıkar ya da nifak odağı değiştiremeyecektir. Güneş balçıkla sıvanmayacak, her zaman doğrunun ve Hakk’ın yanında olmayı bilmiş Anadolu insanı Nevruzla çiçeklenen dalların kurutulmasına izin vermeyecektir.

Gündüz ve gece eşitlenip tabiat canlanırken kalplerde de umut tazelenir ve bugünler umarım dünya için aklın, sağduyunun ve iyiliğin hüküm sürdüğü bir dönemin başlangıcı için esin kaynağı olur.”