BAKAN ERSOY: SİZLER BİRER ANLATICI DEĞİL, HİKAYENİN KENDİSİSİNİZ!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ersoy mesajında rehberler için getirilen e-devlet kolaylığının ardından atılacak adımdan bahsetti.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ersoy mesajında turizm sektöründeki ilk mesleki deneyimi olan rehberliğin değeri kadar zorluklarını da gayet iyi bildiğini ifade etti.

Yeni adımlarımız olacak

Ersoy mesajında rehberler için atacakları yeni adımlardan da bahsetti. Ersoy " Turist rehberliği ilk ruhsat başvurusundan başlayıp, ilgili diğer tüm işlemlerin e-devlet üzerinden yapılabilmesini sağlayarak attığımız adımı, mesleki ve sosyal haklarınızın iyileştirilmesi için yeni adımların izleyeceğini ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı.

Turizmdeki başarıyı ayrıntılardaki kalitenin belirlediğini ifade eden Ersoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu gerçek, sizi kalitenin en kilit bireylerinden biri yapmaktadır. Unutmayın, sizler birer anlatıcı değil hikayenin kedisisiniz. Anadolu’nun zihnindeki sözler binlerce yıllık kadim tarihindeki yaşanmışlıklar, deneyimler ve derslersiniz. Sizler yolu gösteren değil, bu toprakların geçmişine giden yolsunuz. Asırlardan asılara medeniyetlerden medeniyetlere ve kültürleden kültürlere uzanan bir iletişimin merkezinde sizler bulunuyorsunuz.Bizler turistleri ülkemize çekmek için yoğun bir mesai içerisindeyiz. Sizler ise gelen ziyaretçilerin Türkiye’yi asla unutmamasını sağlayacak olanlarsınız. Birebir sağladığınız iletişim, misafirlerimizin zihninde hiçbir reklamın, etkinliğin ya da organizasyonun bırakmayacağı izler, duygu ve düşünceler oluşturmanıza olanak sağlamaktadır. Türkiye’ye turist olarak gelen misafirlerimizin birer turizm elçisi olarak ülkelerine dönmesinde etkiniz çok büyük.Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Rehberler Gününüzü kutluyorum. Ülkemizin tanıtımı, turizmimizin gelişmesi için yerine getirdiğiniz büyük sorumluluk, fedakarlık ve yoğun mesai için teşekkür ederim.''