AVRO VE DOLAR KAYBETTİRİYOR

AVRO VE DOLAR KAYBETTİRİYOR
Turizmcinin gelir kaynakları azaldı. Turizm sektörünün en önemli gelir kaynaklarından kurlarda bir gelir azalması yaşanıyor. Kurlar 6 aydır reel getiri sağlamadı.

En yüksek reel getiri Devlet İç Borçlanma Senetleri’nde (DİBS)

Tüik tarafından açıklanan Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarına göre en yüksek aylık reel getiri % 1,54 ile DİBS’te gerçekleşti.

Dolar ce Avro kaybettirdi

BIST 100 Endeksi % 2,57, Euro % 1,84, Amerikan Doları % 1,12 külçe altın % 0,10 ve mevduat faizi % 0,09 oranında yatırımcısına reel olarak kaybettirdi.

3 ayda da DİBS kazandırdı

DİBS üç aylık değerlendirmede; TÜFE ile indirgendiğinde ise %2,88 oranıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, BIST 100 Endeksi, TÜFE ile indirgendiğinde ise %5,60 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

6 ayda külçe altın

Altı aylık değerlendirmeye göre külçe altın; TÜFE ile indirgendiğinde %14,60 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı.

Aynı dönemde Amerikan Doları, TÜFE ile indirgendiğinde ise %3,61 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti
Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %12,39, TÜFE ile indirgendiğinde ise %7,97 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı.

Diğer taraftan, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %8,69, TÜFE ile indirgendiğinde ise %12,28 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.