ANTALYALI KADINLAR İLHAM ALDI

Antalyalı örnek kadın girişimci Meltem Oğuzlu, hayalinin ilkini gerçekleştirdi.

ANTALYALI KADINLAR İLHAM ALDI

Antalya’nın tanınmış İş kadınlarından ve İş kadını dernek başkan üyelerinden katılımların gerçekleştirdiği “İlham Veren Konuşmalar” Projesinin ilk konuğu Isparta’da yer alan Gülsh Kozmetik Kurucusu Ispartalı Gülşah Gürkan oldu.

Doubletry By Hilton Otel’de gerçekleştirilen söyleşiye ilgi büyük oldu. Açılış konuşmasını yapan Meltem Oğuzlu, “ Kadının girişimcilik gücünü ön plana çıkartmak amacıyla yola çıktık. Bu konuda tek başıma insiyatif aldım. Bütün projenin maddi manevi yükümlülüğünü yerine getirmeye gayret ettim. Bu projede örnek gösterilmesini arzu ettiğim rol model, kendi markasını oluşturmuş ve Türkiye’nin başarılı girişimcilerini Antalya’ya davet ederek bu projeyi yürütmek istiyorum. Zaman içerisinde bu projeye maddi anlamda da sponsorluk konusunda destek bulunması ile bu projemizin devamını gerçekleştirmek istiyorum” dedi.

İlham donelerini ‘Antalya’dan geçen İlham Perileri’ adı altında kitaplaştıracak!

Proje ile aynı zamanda amacının farkındalık yaratmak olduğunu da söyleyen Meltem Oğuzlu “ Farklı meslek gruplarından da, farklı yaş gruplarından kadınların motive edilerek ve aynı zamanda öğrenmenin ve girişimciliğin yaşı yok düşüncesi ile mevcut vizyonlarını bir ileri seviyeye taşımak.İlk konuğumuz Gülsha Markasının kurucusu ve yöneticisi sayın Gülşah Gürkan oldu. Bu projeyi ilk tasarladığımız dönemlerde Gülşah Gürkan’ın yurt içinde imza attığı başarıları gördükçe kendisinin bu projedeki ilk konuk olmasına karar verdik. Sağ olsun bizlere destek vererek ve bizlere inanarak konuğumuz olmayı kabul etti. Kendisinden kısaca hayat hikayesini, bu yıla nasıl çıktığını başarı hikayesini zaman zaman karşılaştıkları zorlukları ve bu zorlukların üstesinden nasıl geldiklerini, kadın girişimcilere yönelik tavsiyelerini anlattı. Bununla birlikte sahibi olduğu markanın ürünlerini de yakından tanımış olduk. Burada amacımız aynı zamanda bu söyleşilerden aldığımız ilham donelerini kullanarak ‘Antalya’dan geçen İlham Perileri’ adı altında kitaplaştırmayı planlıyoruz” dedi.

Gül, aslında Türkiye verilmiş bir nimet!

Gülsh Kozmetik Kurucusu Gülşah Gürkan da yaptığı konuşmasında, girişimiclik hikayesini Antalya’daki iş kadınları ile paylaşmaktan son derece keyif duyduğunu belirterek “ Meltem Oğuzlu’nun düşünüp hayata geçirdiği bu proje başta kadınların güçlendirilmesi, cesaretlendirmesi ve iş hayatında bende yapabilirim diyebilmeleri açısından oldukça önemli ve anlamlı. Kendi markamız olan Gülsh Cilt Bakım Ürünleri gerek yurdumuzun, dört bir yanında gerekse de Çin, Honk Kong ve Amerika olmak üzere binin üzerinde  satış noktasında yer alıyor. Kendi doğmuş olduğum topraklarda yetişen ve ülkemizin için adeta altın değerinde olan Gül’ün hakkettiği noktalara gelmesinde büyük çaba sarf ediyoruz. Bu aşamada fabrikalarımızda başta kadın istihdamı olmak üzere bine yakın kişiye geçim imkanı sağlıyoruz ve bunda da son derece mutluyuz. Gül, aslında Türkiye verilmiş bir nimet. Ve ayrıca bahşedilmiş bir ürün.  Bu değere sahip çıkılması için bize gerekeni yapıyoruz. Bugünde bu söyleşimizde iş kadınlarına daha detaylı anlatmış olduk” diye konuştu.