ANTALYA MÜZESİ'NDE SELFİE GÜNÜ

Antalya Müzesinde ‘Müzede Selfie Günü’ kapsamında kültürel mirasların önünde selfie yaptılar. Yüzlerce kişinin katıldığı Selfie gününde, vatandaşlar çektikleri selfieleri sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

ANTALYA MÜZESİ'NDE SELFİE GÜNÜ

Vatandaşlar müzede bol bol selfie çekti!

Müzelere ve kültürel miraslara olan ilginin arttırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Müzede Selfie Günü’ etkinliği, birçok ülkede kutlandığı gibi Türkiye’den de 300’den fazla müzede dünyada eş zamanlı olarak kutlandı.
Bin kişinin katıldığı selfie gününde vatandaşlar selfieler yaparak, sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Çekilen Selfielerin ardından Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları müze içerisinde 'Seslerin Büyüsü' isimli mini konser verirken, izleyenlerin yoğun alkışını aldılar.

’16 Ocak Müzede Selfie Günü’nün Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından resmi olarak yayınlanan bir gün olduğunu belirten Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, 300’ü aşkın müze ve ören yerinde Müzede Selife günü düzenlendiğini söyledi. Yeliz Gül Ege, " Antalya Tanıtım Vakfımızın Müze Shop’da satışta olan yayınlardan 5 tane hediye edeceğiz. 5 tane güzel selfieyi seçeceğiz. Bu yayınlardan ücretsiz hediye olarak sunacağız” dedi.

Müze kamuoyunda öne çıkarak parladı..

Akdeniz üniversitesi arkeoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat çevik ise yaptığı açıklamasında, "Müzelerin halka mal olması açısından bu tip etkinlikleri çok önemli buluyorum. Kentin sosyal bir buluşma bir mekânı halene gelebilmesi ve sanat kültür, tarih bilinçlerinin yükseltilmesi, estetik değerler ile insanlığımızı, uygarlığımızı yükseltmek için harika bahaneler bunlar. Bakanlığımız bu konuda büyük destek verdi. ATAV ve STK'larımız çok önemli katkılar verdiler. Dolayısı ile müze kamuoyunda öne çıkarak parladı. Bunun da devam edeceğini buradan anlıyoruz. Umarım bu ilk ateşleme olur" dedi.

Müzeler daha çok sahiplenilmeli!

YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği )  Başkanı Aykut Ege de güne katlan isimler arasında yer aldı. Aykut Ege yaptığı açıklamada, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Müzelerde Selfie günü nedeniyle Antalya Müzesindeyiz. Bu etkinliği desteklemek için buradayız. Şehrimizde dünyanın sayılı eserlerinin olduğu bir müzemiz var. Ama maalesef bunu yeterince sahiplenmediğimizi düşünüyorum. Bugün burada bütün şehrin, derneklerin ileri gelenleri, sanatseverler ile bir arada olmak çok keyifli. ATAV'ın önderliğinde düzenlediği etkinlikleri takip ediyoruz. Girişte Tarhana Çorbamızı içtik, keyifli bir müzik dinletisi dinledik. YÖRSİAD olarak bu tarz etkinliklerde her zaman olacağız. Kültür ve Sanatın sahiplenilmesi ve müzemizin sahiplenilmesi, turizmin başkenti Antalya’mızda böyle bir değerin öncelikle şehir halkı tarafından sahiplenilmesi, daha sonra turizm camiasında daha desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. YÖRSİAD ailesi olarak her zaman işbirlikçi olmaya devam edeceğiz"dedi.