ANTALYA'DA HORTUM DEHŞETİ...

Antalya’nın Kemer, Kumluca,Kaş ve Finike ilçelerinde öğle saatlerinden sonra etkili olan hortum hayatı olumsuz etkiledi.Kemer'in ve Kumluca'nın oldukça yoğun yaşadığı hortum felaketinde birçok yer yerle bir oldu.

ANTALYA'DA HORTUM DEHŞETİ...

Hortum nedeniyle Kemer Devlet Hastanesinin bazı bölümlerinin camları kırıldı. Hastane otoparkında bulunan 20’ye yakın araç zarar gördü. Vatandaşlar park halindeki bir aracın fırtınanın etkisiyle dereye sürüklendiğini ve içerisinde bulunan bir kadının ise vatandaşlar tarafından kurtarıldığını söyledi. Öte yandan Kemer-Antalya yolunun kenarında bulunan ağaçlar yerinden sökülerek yola devrildi.

Hortum sebebiyle devrilen çam ağaçları karayolunu trafiğe kapattı!

Antalya-Kumluca karayolu Kemer ilçesi Dedeler mevkinde çıkan hortum sebebiyle devrilen çam ağaçları karayolunu trafiğe kapattı. Temizlenen yolda trafik tek şeritten verildi.
Saat 15.00 sıralarında oluşan hortum, Antalya Kumluca D-400 karayolu dedeler mevkiinde de etkili oldu. Hortumun etkisiyle yolun kenarında bulunan çam ağaçları kırılarak ve yerlerinden sökülerek karayoluna devrildi. Şans eseri yaralanmanın ve kazanın yaşanmadığı olayda yola devrilen ağaçlar sebebiyle trafik kısa süreli olarak çift yönlü araç geçişine kapatıldı. Belediye ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından Antalya-Kumluca yönüne trafik tek şeritten verilirken, çalışmalar tamamlandığında her iki şeridin de trafiğe açılacağı bildirildi. Antalya Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri kaza ihtimaline karşı yolda güvenlik aldı.

Finike-Kumluca sahil karayolunda oluşan hortumda 11 kişi yaralandı. Bazı binalar ile araçlar zarar gördü.
Öğlen saat 13.00 sıralarında Finike-Kumluca karayolunda başlayan hortum, portakal bahçelerine ve seyir halindeki araçlara zarar verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike Hizmet Birimi binası ile parkta bulunan 30 araç kullanılamaz hale gelirken,
olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Hortum sırasında seralarda çalışırken yaralanan 5 kişi Finike Devlet Hastanesinde, 6 kişi ise Kumluca Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.O esnada olay yerinden geçen Finike Belediye Başkanı Kaaan Osman Sarıoğlu da vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştı. Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Sarıoğlu, ilçe genelinde incelemelerin sürdüğünü ifade etti.

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde oluşan hortumlar, yerleşim yerleri ile tarım ve sera alanlarına zarar verdi. Hortum nedeni ile evin çatısından uçan parçanın isabet ettiği 13 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti. Bir kişi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Antalya’nın Finike ve Kumluca İlçeleri’nde bugün öğle saatlerinde denizden oluşup içeriye doğru yayılan hortum hayatı felç etti. Hortum nedeni ile her iki ilçede de bulunan yüzlerce araç zarar gördü. Hortum özellikle Kumluca İlçesi'nin Kum, Karşıyaka, Narenciye ve Kasapçayırı Mahallerinde etkili oldu. Hortum sırasında Karşıkaya Mahallesinde evin bahçesinde bulunan 13 yaşındaki Berivan Karakeçi’ye bir evin çatısından uçan parça isabet etti. Ağır yaralanan genç kız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bir başka kişinin ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Hortum nedeni ile mahallerde bulunan 4 ev yıkıldı. Bazı evlerin çatısı uçtu. Seraların üzerinde bulunan demirler eğilirken, onlarca dönüm alan maddi zarar gördü. Seraların üzerinde bulunan naylonlar dağıldı. Cam alanların ise camları kırılırken demirleri çöktü. Hortum nedeni ile yüzlerce araç zarar gördü. Kumluca Belediyesi Spor Kompleksi’nin çatısı uçtu. Karşıyaka Mahallesinin camisinin minaresi ise yıkıldı. Kasapçayı İlk ve Ortaokulunun çatısı uçtu. Öte yandan, Finike Sahil Kent’te ise hortum sırasında seyir halinde olan otomobillerin birbirine çarpması ile çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bazı arabalar ise yan yattı. Yaşanan gelişmelerin ardından olay yerine çok sayıda Polis, Jandarma, 112, UMKE, AFAD ekibi görevlendirildi.

Antalya Kemer ilçesi’nde hortum nedeni ile dereye uçan bir otomobilin içerisinde bulunan anne kurtarılırken kaybolan kızı aramak için çalışma başlatıldı.

Antalya’nın Kemer İlçesi Saat 15.00 sıralarında oluşan hortum, Kuzdere Mahallesi’nde etkili oldu. İçerisinde 20 yaşında Buse Acar’ın ve Ayfer Acar’ın olduğu otomobil hortum nedeni ile Ağla Deresine uçtu. Vatandaşların müdahalesi ile anne araçtan çıkarıldı. 20 yaşında Buse Acar ise gözlerden kayboldu. Genç kızı aramak için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Antalya Alay Komutanı Tekin Akdemir de bölgeye gelerek incelemede bulundu. Ekiplerin çalışması sürüyor. Bölgeye dalgıçlar sevk edildi.

Vali Karaloğlu incelemelrde bulundu!..

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, hortumun vurduğu ilçelerden Kemer’de incelemelerde bulundu.Antalya'da dün akşam başlayan sağanak ile fırtına, kent merkezinde ve ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi. Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerindeki hortum ise bölgedeki yerleşim yerleri ile tarım ve sera alanlarına zarar verdi. Kumluca'da Berivan Karakeçi (13), rüzgarın çatıdan uçurduğu sac parçasının başına çarpması sonucu yaşamını yitirdi. 2’si ağır olmak üzere 11 kişi yaralandı. Kuz Deresi mevkiinde bir otomobil, dereye uçtu. Araçta bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Buse Acar suda kaybolurken annesi ambulans ile hastaneye sevk edildi. Buse Acar’ın bulunması için çalışmalar devam ediyor.
Yaşanan fırtınanın verdiği zararları yerinde incelemek için Kemer’e giden Vali Münir Karaloğlu, kayıp olan Buse Acar için yapılan arama çalışmalarını takip ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fırtınada büyük zarar gören Kemer Sanayi Sitesi ve Devlet Hastanesi’ni inceleyip basın mensuplarına açıklamada bulundu.

“1 kişi hayatını kaybetti, 1 kayıp 11 yaralı var”

Özellikle Antalya’nın batı ilçelerinde; Finike, Kumluca ve Kemer’de yoğun yağış oluşan hortum ve dolu nedeniyle muhtelif zararlar oluştuğunu belirten Vali Karaloğlu, “Kumluca’da bir portakal bahçesinde portakal toplarken maalesef 13 yaşında bir çocuğumuz başına isabet eden bir cisim nedeniyle rahmetli oldu. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz. Ailesi ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz. Üç ilçemizde toplamda 11 vatandaşımızın yaralandığını bunlardan ikisinin hala hayati tehlikesinin devam ettiğini ve kırmızı tiraj uygulandığını ifade edebiliriz. Diğer dokuz hastamızın bir kısmı ayakta tedavi edilerek evlerine gönderilirken şu anda hastanelerimizde tedavisi devam eden yaralılarımız da var” dedi.

Kemer devlet hastanesinde zadece acil müdahale yapılacak

Kemer Devlet Hastanesi’nin çatısı, camları ve duvarlarında çok ciddi zararların oluştuğunu ifade eden Vali Karaloğlu, hastanede yatan 11 hastanen ambulanslarla diğer hastanelere nakledildiğini söyledi. Kemer Devlet Hastanesi’nin çatı katında bulunan ve fırtına nedeniyle zarar gören ısıtma sisteminin tamir edilmesi ve öncelikli aksaklıkların giderilmesine kadar bir süre hastanenin yataklı bölümlerinin hizmet vermeyeceğine dikkat çeken Vali Karaloğlu, acil servisin açık olduğunu, acil tedavisi yapılan hastaların ihtiyaç duyulduğunda ambulanslarla başka hastanelere taşınarak yatak tedavisinin sürdürüleceğini duyurdu.

Kayıp Buse Acar için arama çalışmaları sürüyor

Ayrıca fırtınada çok sayıda sera ve meyve bahçesinin zarar gördüğüne değinen Karaloğlu, “Hem Kemer, hem Kumluca hem de Finike’de yüzlerce araç zarar gördü. En önemlisi Kemer KUZ Deresi’nde annesiyle beraber bir yavrumuz araçla nehre düştüler. Annesi kurtarıldı, şu anda Antalya’da tedavisi devam ediyor. Ancak 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Kader Buse Acar nehirde kayboldu. Hem Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığımıza bağlı helikopter, hem dalgıç ekipleri hem de AFAT ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Kemer’de birçok vatandaşın evinin de zarar gördüğünü aktaran Vali Münir Karaloğlu, kamu kurum kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekiplerinin vatandaşların yaralarını sarmak ve hasar tespiti yapmak için sahada olduğuna vurgu yaptı. Karaloğlu, özellikle tarım alanlarında hasar tespitiyle ilgi hasar oluşmayan diğer ilçelerden de personel takviyesi yapılarak gün ışımasıyla beraber vatandaşların önce hasar tespitini daha sonrada yaralarının sarılmasıyla ilgili çalışmaya devam edileceğini ifade etti.