ALMANYA’DA TANITIM ATAĞINA DEVAM!

COOP TRR, iyi geçen bir yılın ardından yeni sezon için tanıtım çalışmalarına şimdiden başlıyor. Bu hafta Münster, Hannover ve Düsseldorf olmak üzere üç şehirde 'Türkiye Roadshowları' serisine devam edecek olan COOP TRR, Almanya'da sıcak satış yapan Türk kökenli acenteler ile sektörün önde gelen turizm şirketlerini buluşturuyor. COOP TRR, gelecek yıl için de 6 milyona yakın Alman turist tahmininde bulunuyor.

ALMANYA’DA TANITIM ATAĞINA DEVAM!

Türk kökenli seyahat acentecilerini tek çatı altında buluşturan Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği (COOP TRR) CEO'su Cumhur Sefer, başta Almanya olmak üzere Avrupa'daki Türk turizmine olan yüksek ilgiyi sıcak tutmak için çalıştıklarının altını çiziyor. Türkiye'nin en büyük turizm pazarlarından olan Almanya'dan gelen turist sayısının artması için tanıtım çalışmalarının ara verilmeksizin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Cumhur Sefer, COOP TRR olarak 2019 yılı tanıtım çalışmalarına şimdiden başladıklarını söylüyor.
Bu hafta Almanya'nın üç önemli şehri Münster, Hannover ve Düsseldorf'ta 'Türkiye Roadshowları' (tanıtım turları) yapacaklarını anlatan Sefer, "Almanya'da sıcak satış yapan Türk kökenli acenteler ile sektörün önde gelen turizm şirketlerini bir araya getirerek yeni işbirlikleri için kapı aralamayı amaçlıyoruz" diyor.

Cumhur Sefer COOP TRR'nin yeni roadshow'larının takvimini şöyle anlatıyor: “11 Eylül Münster, 12 Eylül Hannover ve 13 Eylül Düsseldorf’dayız. Roadshowlar'ı Öger Tur, Balcok Reisen, Flamingo Tours, Ethno Kapital ve Münster/Osnabrück Havalimani işbirliği ile gerçekleştiriyoruz.”

COOP TRR'nin roadshow'larının üçlü bloklar halinde yapıldığı bilgisini veren Sefer, Aralık ayında da Güney Almanya'da bu etkinliklere devam edeceklerini anlatıyor. Cumhur Sefer, 2019'un ilk ayından itibaren de fuarlara katılacaklarını ekliyor.
Alman turist sayısında 6 milyon tahmini

COOP TRR'nin 2018 için yılbaşında yaptığı 'Türkiye'ye gelecek Alman turist sayısının 5 milyona yaklaşacağı' tahminin hayata geçmesine az kaldığını ifade eden Sefer, "Alman ailelerin Türkiye'ye olan ilgisinde geri dönüş olması mutluluk verici" diye konuşuyor. Turist sayısındaki artış hedefine ulaşılmasının yanında fiyatların henüz istenilen seviyeye ulaşmadığını savunan Sefer, bunun için biraz daha yol alınması gerektiğini vurguluyor. Alman turizm pazarındaki Türkiye'ye karşı havanın çok pozitif olduğunu belirten Sefer, "Türkiye satışları hali hazırda çok iyi gidiyor" diyor.

Gelecek yıl Almanya'dan Türkiye'ye gidecek turist sayısının 5 milyonu rahat geçeceği, 6 milyonu zorlayacağı tahmininde bulunan Sefer, fiyat dengesinde de pozitif ibre gördüklerinin altını çiziyor. Alman ailelerin ilgisinin geri dönmesinin yanı sıra, kültür ve spor, özellikle de golf turizmine de ilginin yeniden başladığını aktaran Sefer, kış satışlarının iyi gittiğini bildiriyor. İçinde bulunduğumuz sezonun Aralık'a kadar uzayacağının sinyallerini aldıklarını kaydeden Sefer, gelecek yılbaşı sonrası kültür turlarının satışının artacağı öngörüsünde de bulunuyor.

Alman emekliler yeniden geliyor

COOP TRR üyesi acentelerden gelen bilgilere göre Alman emekli kesiminin Türkiye'ye geri dönüşünün başladığını söyleyen Sefer, bunun kış sezonu için çok iyi bir işaret olduğunu belirtiyor. Sefer, Alman emeklilere satılan paket turların üç-dört hafta gibi uzun süreli olmasının da büyük avantaj olduğuna dikkat çekiyor.

Tanıtıma ara vermek yok!

Bu artan ilgide Türk turizmcilerinin kriz zamanlarında bile kaliteden ödün vermeden yüksek hizmet vermesinin etkili olduğunu savunan Sefer, "Geçen iki yılda Alman turistler düşük fiyata çok iyi hizmetler aldılar; bunda otellerin yanı sıra tur operatörlerinin de rolü büyük oldu" diyor.

İşte bu yüksek ivmenin devam etmesi için tanıtım çalışmalarının ara verilmeksizin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Cumhur Sefer,  gazete, televizyon, sosyal medya, bilboardlar ve bu gibi akla gelebilecek tüm iletişim araçlarında Türkiye reklamlarının bolca yer alması gerektiğini savunuyor. Sefer, COOP TRR olarak, tanıtım konusunda üzerlerine düşen tüm görevleri yapmaya devam edeceklerini, çok yakında hayata geçirecekleri yeni projelerle turizm piyasasına ivme katacaklarını sözlerine ekliyor.