ALİ ONARAN: 2018 TÜRKİYE TURİZMİ İÇİN ÇOK PARLAK OLACAK!

ALİ ONARAN: 2018 TÜRKİYE TURİZMİ İÇİN ÇOK PARLAK OLACAK!
Bu yıl Avrupa ülkelerinden ve Rusya'dan gelen turist sayısında ciddi bir artış beklendiğini belirten Onaran, "Özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarına Avrupalı turistlerden yoğun ilgi olacağını düşünüyoruz" dedi. Betül Alakent imzalı haberde, canlılığın sadece incoming (Yurtdışından gelen) operasyonlarda değil, out-going (yurtdışına giden) operasyonlarda da görüleceğine dikkat çeken Onaran, "Bu yıl Türkiye'de yaşayan çalışan kesimin de 116 gün tatil yapacak olması yurtdışı turlara olumlu yansıyacak.Erken rezervasyon satışlarımızdaki artıştan bu yönde olumlu bir hareket olduğunu görebiliyoruz" diye konuştu. Kurdaki artışın turizm gelirlerine pozitif yansıyacağına dikkat çeken Onaran, "Yurtdışı çıkışlar için durum negatif görünebilir ancak geçtiğimiz yıl olduğu gibi önlemimizi alıyoruz. Örneğin aralıklı periyodlarla kur sabitleme kampanyaları yapıyoruz. Bu kampanyalarımız devam edecek" dedi.

BAŞARI HİKAYESİ YAZILDI

Türkiye'nin hem içeride hem de dışarıda güçlü bir mücadele sürdürdüğünü anlatan Onaran, Afrin Operasyonu'nda sağlanan başarıya dikkat çekti. Onaran, "Sınır güvenliğimiz açısından çok önemli olan Afrin Operasyonu'nun ülke turizmine negatif bir etkisi olmadı. Başarıyla tamamlanan bu operasyon sayesinde bundan sonraki sürece ve güvenlik algısına pozitif katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

TANITIM ENSTRÜMANLARI İYİ KULLANILDI

Bu yıl Avrupa'da Türkiye'ye turist gönderen acenteler ve tur operatörlerine büyük ilgi olduğunu vurgulayan Onaran, "Özellikle MITT (Moskova) ve ITB (Berlin) turizm fuarlarında Turizm Bakanlığı tanıtım enstrümanlarını çok iyi kullandı. Rusya ve Almanya pazarlarında ciddi artış olacağını düşünüyoruz. İngiltere pazarında da yükseliş devam ediyor" diye konuştu.