ALANYA VE KKTC BORAJET İLE BİRBİRİNE BAĞLANIYOR

Borajet Havayolları yeni nesil 98 kişilik Embraer E190 tipi jet motorlu uçaklar ile 11 Haziran’da başlayacağı uçuşları 28 Eylül 2015 tarihine kadar sürdürecek. Uçuşlar, Perşembe, Cumartesi ve Pazartesi günleri Gazipaşa Alanya Havalimanı’ndan Kuzey Kıbrıs’a karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. Alanya-KKTC uçuşlarının biletlemesini yapacak olan Caps Travel ayrıca tatilcilere karşılıklı olarak tatil paket tur seçenekleri de sunacak.

Uçuşlar öncesinde Kuzey Kıbrıs’ta çok ciddi bir Alanya tanıtımı yapılacak. Bu durum Alanya’ya yeni turist girişi sağlaması hedefleniyor. Bunun yanında Alanya halkına, yeni Alanyalılara ve yabancı turistlere 2-3 günlük değişik alternatifli Kuzey Kıbrıs gezi imkânları sunulacak.

Haftanın 3 günü (Perşembe, Cumartesi ve Pazartesi) Ercan Havalimanı’ndan 14:15’te havalanacak olan BRJ 9696 sefer sayılı uçağı, Türkiye’de bugüne kadar gerçekleşen “en kısa mesafeli yurt dışı uçuş” ile ortalama 25 dakikada Gazipaşa Alanya Havalimanına inecek. Uçak, aynı gün saat 15:45’te Gazipaşa Alanya Havalimanı’ndan aldığı yolcularla Kuzey Kıbrıs’a hareket edecek. Bu uçuşların Alanya bölge turizmine olumlu katkılar sağlaması ve Kuzey Kıbrıs’tan Alanya’ya ziyarete gelen turist sayısında ciddi bir artış yaşanması beklenmekte.  Aynı zamanda bu uçuşlar ile bölgede yaşayan ve KKTC’de öğrenim gören öğrencilerin, askerlerin ve bölgeye sürekli seyahat eden tüm yolcuların yaşadığı ciddi ulaşım sorunu tamamen ortadan kalkacak.