AKTOB-BAKA PROJESİNDE İLK EĞİTİM YAPILDI

AKTOB-BAKA PROJESİNDE İLK EĞİTİM YAPILDI
Önbüro, Kat Hizmetleri, Mutfak ve Servis sahalarında yapılacak olan eğitimlerin ilki 24-28 Aralık tarihleri arasında AKTOB’un eğitim merkezinde yapıldı. Antalya genelinde çalışan Önbüro personelinin katıldığı ilk eğitimde Sedna tarafından üretilen önbüro paket programının işleyişi hakkında detaylı bilgiler verildi.

Yapılan Önbüro eğitimlerinin ardından 2013 yılı içerisinde Kat Hizmetleri, Mutfak ve Servis sahalarında da eğitim programları düzenlenecek. Eğitim Merkezi’nde biri bilgisayarlı olmak üzere 2 temel derslik ile önbüro, kat hizmetleri, mutfak ve sevis uygulama sahaları da bulunuyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “AKTOB’un BAKA’dan aldığı destek ile gerçekleştirdiği Akdeniz Turizminin Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde kurulan Turizm Eğitim Merkezi’nde ilk eğitimizi tamamladık. İleride sektörde çalışanların yanı sıra sektörde işe başlamak üzere olan kişilere de eğitim hizmetleri ücretsiz olarak verilecek. Her yıl yüzlerce gencimizi bu dört sahada eğiterek veya destekleyerek sektöre kazandırmayı planlıyoruz”