‘ACENTECİLİK SEKTÖRÜNÜN SON 5 SENESİ EĞER…’

Firuz Bağlıkaya başkanlığındaki TÜRSAB Yeniden Platformu il il gezerek tüm Türkiye’deki acenteleri ziyaret etmeye devam ediyor. TÜRSAB Yeniden Platformu üyeleri Antalya, Alanya, Fethiye, Dalyan ve Göcek’ten sonra dün (5 Ekim Pazartesi) Marmaris’te acente temsilcileriyle bir araya geldi.

“Biri ömür boyu başkanlık, diğeri siyasete atılmanın peşinde’’

Marmaris Grand Azur’da gerçekleşen toplantıya katılım oldukça yoğundu. Toplantıda TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Platform’un diğer üyeleri Mehmet Ersoy, Nebil Çelebi ile Levent Güner TÜRSAB’ın sorunlarını masaya yatırdı. Sunumla başlayan akşam soru-cevap şeklinde devam etti. Buluşmada Firuz Bağlıkaya’nın “Rakiplerimizin gündeminde TÜRSAB yok, birisi ömür boyu başkanlık, diğeri siyasete atılmak için TÜRSAB’ı basamak olarak kullanmanın derdinde. Sektörün son 5 senesi, eğer göreve gelmezsek zaten ortada acente kalmayacak. Başaran Bey’in başkanlığındaki TÜRSAB’ta şirketlerden gelir olarak bugüne kadar toplanan tüm para bitmiş üzerine de 196 milyon TL’de borçlanılmış. Üstelik bu borçların büyük kısmı da ‘factoring’ şeklinde alacaklandırma. İçi dolu bir ekiple içi boş bir ekibi anlayabilirsiniz, kamu da anlıyor zaten ve ona göre değer biçiyor. Marmaris dünyanın incisi, mavi yolculuğun merkezi ama hep üvey evlat muamelesi görmüş. Marmaris’in hak ettiği itibarı görmesini sağlayacağız. Biz acentelere destek olmaya, birlik olmaya ve sorunları çözmeye geliyoruz’’ sözleri dikkat çekti.

“Platform’daki tüm üyeler tırnaklarıyla kazıyarak bulundukları yere geldi’’

Toplantıda Firuz Bağlıkaya’dan sonra ETS TUR CEO’su Mehmet Ersoy söz alarak “Bizi patron olduğumuz için eleştirenler var. Patron olmak önemli değil, önemli olan bulunduğunuz noktaya nasıl geldiğinizdir. Ben mesleğe rehberlikle başladım, bundan 30 yıl önce otellerde çalışıyor gece raporunu hazırlıyordum.  Ben iş adamıyım biraz da turizm yapayım deyip sektörden sektöre geçmedim. Ben ve Başkanımız Firuz Bağlıkaya dahil TÜRSAB Yeniden Platformu’ndaki tüm üyeler bulundukları yere tırnaklarıyla kazıya kazıya gelmiştir.’’ dedi.