40. DÜNYA SATRANÇ OLİMPİYATLARI 2012'DE İSTANBUL'DA
2008 yılında Almanya’nın Dresden şehrinde gerçekleştirilen 79. Genel Kurul’da yapılan, İstanbul ile birlikte Karadağ’ın aday gösterildiği oylama sonucunda 2012 yılında düzenlenecek 40'ıncı Dünya Satranç Olimpiyatları’nın ev sahibi şehri olarak İstanbul seçilmişti.
İstanbul'a 200 ülkeden 2.500’ü aşkın satrançı yarışacak
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı; İstanbul’un 2000 yılında düzenlenen 34. Dünya Satranç Olimpiyatları’nın da ev sahipliği yaptığını,Türkiye Satranç Federasyonu’nun 2005 yılından bu yana İş Bankası sponsorluğunda ülkemizde satrançı kitlesel bir spor haline getirme hedefiyle çalıştıklarını belirtti.
Yazıcı " Son beş yılda; Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında 140’a yakın madalya kazanıldığını, İş Bankası’yla sağlanan işbirliği sonucunda okullarda satrancı seçmeli ders olarak seçen öğrenci sayısının 2.250.000’e ulaştığını, ilköğretim okullarında çocukları satranç oynamaya teşvik etmek, öğretmenlerin dikkatini bu alana çekmek, olanakları sınırlı okullarda malzeme yetersizliğini ortadan kaldırmak amaçlarıyla okullarda satranç sınıfları açıldığını, Türkiye genelindeki okullarda açılan satranç sınıflarının sayısının ise 4.577’ olduğunu açıkladı.
Dünyanın en büyük satranç organizasyonu olan Dünya Satranç Olimpiyatları’nın İstanbul’un spor başkenti olduğu 2012 yılına denk gelmesinin de ayrıca çok anlamlı olduğunu belirtilirken bu büyük etkinlikle gençlerin satranca olan ilgisinin daha da artacağına, İstanbul’un Avrupa Spor Başkenti kimliğine yakışır büyük bir etkinliğe başarıyla ev sahipliği yapacağı duyuruldu. ( Özgür Güvenç )







