4. DRAGON KANO ŞENLİKLERİ 24 AGUSTOSTA BAŞLIYOR

Manavgat Belediyesi ve (TİSOYAB) Titreyengöl Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği 4.Dragon Kano şenlikleri 30 Ağustos Zafer Turnuvası adı altında düzenleyecek. 24-25-26 Ağustos tarihlerinde Titreyengöl’de yapılacak şenlikler, hem turizme canlılık getirecek, hem de kent içindeki sportif faaliyetlerin gelişimine katkıda bulunacak. Manavgat’ın Sorgun Mahallesi’nde 1. Derece Doğal Sit Alanı Sorgun Ormanı içerisinde doğal bir göl olan Titreyengöl’de kano şenliklerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi amacıyla hazırlıklar ve temizlik çalışmalarına Manavgat Belediyesi’nce başlandı.

TAKIMINI KUR, YARIŞA KATIL

24 Agustos’ta açılış seremonisi ile başlayacak olan 4. Dragon Kano Şenliklerine katılmak için başvuru formlarının en geç 23 Ağustos Çarşamba günü Saat 13.00’e kadar [email protected] adresine gönderilmesi gerektiği belirtildi. Manavgat’tan okullar, bay, bayan grupları, kurumlar, turizmciler, üniversite, esnaf, firmalar, turistler, muhtarlar, mahalleler, gazeteciler gibi kentin her kesimden vatandaş takımlar kurarak yarışmacı olarak katılabilecek.

Dragon kano, ejderha başı ve kuyruğu bulunan bir tekneyle yapılır. 12 kişilik dragonda kanoda 10 kişi kürekçi olarak yarışırken, bir kişi davulla dümende tempo verir, bir kişi ise kuyrukta dümende bulunur. Dragon bot yarışmaları düz bir hat üzerine kurulan parkurlarda yapılır. Amaç parkuru en kısa sürede bitirmektir. Dragon Kano Şenliklerine her etkinlikte ilginin arttığını belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “30 Ağustos Zafer Bayramına ithafen düzenlenecek olan 4. Dragon Kano Şenliklerine tüm Manavgat halkını 24 Ağustos Çarşamba günü Titreyengöl’de açılış seremonisinde buluşmaya davet ediyorum” dedi.