'TÜRSAB EHİL ELLERDE DEĞİL'


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) üye bir grup acenta yetkilisi Antalya'da basın toplantısı ile sorunları dile getirdiler. İZLEYİN!...

1290 Seyahat Acentesinin faaliyet gösterdiği Antalya’da  Kumluca, Kemer, Merkez, Serik, Manavgat ve Alanya’daki  bir grup Seyahat Acentesi sahip ve Yöneticisi ile bu alandaki meslek örgütlerinin temsilcileri Kaleiçi’ndeki Puding Marina Residence Hotel’de bir basın toplantısı düzenleyerek sorunlarını anlattı. 



Grup Adına Konuşan Tatilay Turizm Seyahat Acentası  Sahibi M. Nezih Hacıalioğlu, Turizm sektörünün içinde bulunduğu bu yoğun ve sıkıntılı  süreçte ehil ellerde olmayan TÜRSAB’ın  bu sıkıntıları çözmek yerine, daha da çözümsüz hale getirme  gayret ve çabası içine girdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Akdeniz (Antalya-Burdur-Isparta) Bölgesel Yürütme Kurulu Türsab’ın yönetmeliğinde belirtilen kıstaslara uymayan üyeler tarafından temsil edilmektedir. Bu durum Birlik Merkezimize iletilmesine karşın herhangi bir istifa veya Birlik Merkezi tarafından mevcut Bölgesel Yürütme Kurulu üyelerinin görevlerinden azledilmemiş olması Antalya genelindeki seyahat acentelerini rahatsız etmektedir.Türsab Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sn. Mustafa Egemen, Türsab’ da Has-El Turizm Seyahat Acentası’ nı temsilen başkan sıfatıyla bulunmaktadır.  Ancak ilgili yönetmeliğimizin 8. Maddesinde “Madde 8- Bölgesel Kurul’da seyahat acentelerinin merkez ve şubeleri imzaya yetkili sahip, müdür veya ortak tarafından temsil edilir” denmesine rağmen Has-El Turizm'in sahipleri Mustafa Egemen'in şirketlerinde ne ortak ne de sorumlu müdür olarak görev almadığını ve şirketleri ve acenteleri ile hiç bir bağlantısının olmadığını belgeleriyle sunmuşlardır.
Ayrıca Bölgesel Yürütme Kurulunda Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapan diğer sekiz üyeden dördünün temsil ettikleri seyahat acentalarında profesyonel yönetici oldukları, şirketlerinde herhangi bir ortaklıkları olmadığı gibi şirketlerini sorumlu müdür veya temsil ve ilzama yetkilerinin de olmadığı tespit edilmiştir.Bu arada yönetmeliğimizde açık bir şekilde Türsab Genel Kurulunu takip eden 2 ay içerisinde Bölgesel Yürütme Kurulu seçimleri yapılır maddesi bulunmaktadır.  (Madde 5- BYK seçimleri TÜRSAB Olağan Genel Kurulu’nun yapılmasını takip eden 2 ay içerisinde Olağan Bölgesel Kurul toplantısında yapılır) denmesine rağmen; Genel Kuruldan bugüne kadar yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen Türkiye genelinde sadece dört tane Bölgesel Yürütme Kurulunda seçim yapılmıştır. Bizler bölgemizde seçim yapılmasını beklerken sadece 34 acentenin olduğu Yalova’da yeni bir Bölgesel Yürütme Kurulu kurulup, seçim yapılması ise düşündürücüdür.



Ne kadar acıdır ki turizmin başkentinde şubeleriyle beraber 1290 seyahat acentesi olmasına ve Genel Kurul'dan bugüne kadar 6 ay geçmesine rağmen seçim yapılmadığı için geçerliliğini kaybetmiş bir Bölgesel Yürütme Kurulu ve Bölgesel Yürütme Kurulunun başında da hiç bir yasal dayanağı olmadan başkan yapılmış yetkisiz bir isim bulunmaktadır. Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu üyelerini istifaya davet ediyor; Türsab Yönetiminden Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulunun azledilmesini ve ivedi bir şekilde Akdeniz, Manavgat ve Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu seçimlerinin yapılmasını talep ediyoruz.



Bütün bunlara ilaveten ocak ayında seçimle göreve gelmiş olan Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapıçak’ın usulsüz ve haksız bir şekilde Türsab Yönetimi tarafından iki gün önce başkanlığının askıya alınması bizleri rahatsız etmiştir”diye konuştu.

Toplantıya katılan Seyahat Acentaları yöneticileri ile bu alanda çalışma yürüten STK’ların Başkanları gazetecilerin sorularını da yanıtladı.