'2023 YILI VERİLERİ ÇOK OLUMLU ŞEKİLDE İLERLİYOR!'

Marmaris’te bulunan 5 yıldızlı Orka Hotels bünyesinde bulunan Orka Lotus Beach Hotel Genel Müdürü Kaan Subaşı, Marmaris turizmi ve 2023 yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'2023 YILI VERİLERİ ÇOK OLUMLU ŞEKİLDE İLERLİYOR!'

Turizm yazarı Halil Öncü’nün sorularını cevaplayan Subaşı, Marmaris’in doğası ve konumu ile doğal bir koy içerisinde bulunan tabiat harikası bir turizm lokasyonu olduğunu söyledi ve İngiliz Pazarının Marmaris’e olan ilgisini anlattı.

İlk sırada İngiliz Pazarı yer alıyor!

Kaan Subaşı yaptı açıklamasında “ Tüm dünyayı etkileyen Covid sonrası 2022 yılı eski güzel günlere dönmenin sinyallerini aldığımız bir sezon oldu. Marmaris özelinde 2023 yolu verileri çok olumlu şekilde ilerlemekte. Özellikle Muğlamız ve Marmaris’e İngiliz turistlerinin müthiş bir ilgisi oluştu. Şuan rezervasyonlarda ilk sırada İngiliz Pazarı yer almakta. Bunun yanında Orka Lotus Beach Hotel olarak pazar çeşitliğini artırma yönünde çalışmalarımız devam etmekte. Buna paralel olarak Alman,iskandinav,Polonya pazarlarında çok olumlu veriler gelmektedir. Otel olarak İngiliz,Rus,Avrupa ,iç pazar ve Balkan pazarlarının yanı sura İran ve orta Doğu pazarlarında yoğun bir ilgi görmekteyiz. Bahsettiğim veriler açısından gerek otelimiz gerekse Marmaris ye 2023 sezonun extrem bir durum olmadıkça harika ve turizm de rekor yılı olacağını ön görüyoruz.”dedi. 

Cazibe alanları artmalı, ulaşım ve erişim kolaylaştırılmalı!

Marmaris turizm emekçileri ve temsilcileri olarak ,Marmaris turizminin daha iyi noktalara gelebilmesi için cazibe alanlarının arttırılmasının bölge açısından önemli olacağını söyleyen Kaan Subaşı “  Bunun yanı sıra Marmarisimizin gerçek anlamda potansiyelini artırabilmesi için ulaşım ve erişimin kolaylaştırılmasına yönelik çaba göstermeliyiz. Zira Romanya ve Bulgaristan pazarı misafirlerimizi Bodrum Havalimanı’ndan alabilmekteyiz. Diğer pazarları genel olarak Dalaman’dan uçuşlu alabiliyoruz. Bu da mesafe yönünden bizleri olumsuz etkiliyor. Tam bir doğa harikası olan bölgemizde Türk turizmine katkı sunmak ve misafir memnuniyeti odaklı çalışma yapmaktayız. 2023 yılının Marmaris ve ülkemiz adına verimli,başarılı ve güzel geçmesini temenni ediyorum.”diye konuştu.