2017'DE REKORLARA KOŞAN ADIM ADIM 2018'E RUNATOLIA İLE BAŞLIYOR

2008 yılında yardımseverlik koşularını yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Adım Adım 2017 yılında tam 100 kat büyüdü. 2008 yılında 1.238 kişi bağışta bulunurken, 2017 yılında bu rakam 134.566 kişiye ulaştı. Bağışçı sayısı olarak 10 yılda 100 kat büyüyen Adım Adım 2017 yılında gönüllü koşucu sayısını 40 binin üzerine çıkardı. 2017 yılında gelen bir diğer rekor bağış miktarında oldu. 2017 yılında 13.049.905 TL'lik bağış toplanarak bir önceki yıla göre yüzde 56 oranında artış sağlandı. 2017 yılında iyilik peşinde koşanlar sayesinde Adım Adım platformuna kayıtlı 40 sivil toplum kuruluşuna ve onların projelerinden faydalanan dezavantajlı durumda bulunan 48.000 canlı varlığa fayda sağlandı.
 
2017 yılında yakalanan başarının ardından Adım Adım 2018'e ve bahara Türkiye'nin en keyifli koşularından biri ile merhaba demeye hazırlanıyor. Başta İstanbul Maratonu ve Runatolia Maratonu aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamak için çalışan Adım Adım Platformu üyelerini de bir araya getiren maratonun, bu yıl 13'üncüsü düzenleniyor.
 
04 Mart 2018 tarihinde koşulacak olan Runatolia Maratonu için son başvurular 28 Şubat 2018 tarihine kadar yapılabilecek. Başvurunun hemen ardından ipk.adimadim.org'ta profil oluşturularak bağışlar toplanabilecek. Dünyada ilk dijital kaynak yaratma platformu olma özelliğini taşıyan İPK (İyilik Peşinde Koş) Platformu aracılığıyla koşudan 15 gün önce ve 15 gün sonrasına dek üye 24 STK adına bağış yapılabilecek.
 
Adım Adım kurucularından Renay Onur “2008 yılında ilk koşumuzu yaptığımızda amacımız, yardımseverlik koşusunu yaygınlaştırmak, koşmayı daha anlamlı, bağış yapmayı daha eğlenceli hale getirmekti. Etrafımızdaki çoğu insanın neredeyse hiçbir Sivil Toplum Kuruluşu'na bağış yapmadığını gözlemliyorduk. Bunun ana sebebi güvensizlik, kaynağı ise şeffaflık ve hesap verebilirlik idi. İşte bu sebeple şeffaflık ve hesap verebilirliğe bağlılığını beyan eden STK'larla koşmanın yanı sıra, her yıl sonunda sizlerle geçmiş yılımızı özetliyor, kendimize hedefler koyuyor ve sorularınızı cevaplamaya çalışıyoruz. 2018 yılında da aynı amaçlarla ve ilk günkü heyecanımızla devam edeceğiz ve yeni rekorların geleceğine inanıyoruz” dedi.
 
ipk.adimadim.org'ta profil oluşturularak, 12 şubat'tan itibaren kayıtlı STK'lar için bağış toplanabilecek. Tüm sorularınız için: [email protected]
 
Adım Adım İPK Platfomu üzerinden Runatolia Maratonu'nda bağış yapılabilecek STK'lar: AÇEV, AKUT, ALİKEV, Bir Dilek Tut Türkiye, Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı, Darüşşafaka, Down Sendromu Derneği, Gülmek İyileştirir Derneği, Hayata Destek, KAÇUV, KORUNCUK, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar, SERÇEV, TEGV, TEMA, TEV, TİDER, TOÇEV, TOFD, TOG, Tohum Otizm Vakfı, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı, YenidenBiz