15. ULUSLAR ARASI KEMER SUALTI GÜNLERİ BAŞLIYOR

15. ULUSLAR ARASI KEMER SUALTI GÜNLERİ BAŞLIYOR
Turizmde son günlerde yaşanan kriz nedeniyle bir sakinlik yaşayan Kemer bu yıl 15.si düzenlenecek olan Uluslar arası Kemer Sualtı Günleri ile bir nebzede olsa hareketlilik yaşayacak. Etkinliğe katılan 6 ülkeden 100’e yakın sualtı sevdalısı ve profesyonel, en iyi fotoğraf ve görüntüyü çekebilmek için 2 gün boyunca Kemer’in eşsiz sualtında çekimler yapıp dereceye girmeye çalışacaklar.Etkinliğe Eski Bakan Kürşat Tüzmen, Sualtı Fotoğrafçısı Tahsin CEYLAN, Unterwasser ve Tauchen Magazin Editörü Timo Dersch, Belgrad Sualtı Festivali Başkanı Kamran Kamami gibi önemli isimlerin yanında çok sayıda akademisyen katılacak.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ile Kemer’de merkezi bulunan Selçuk Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ve Kemer Belediyesi ile bölgenin önde gelen otellerinin sponsorluğu ile gerçekleştirilen etkinlik 19-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kemer’in sualtı güzelliklerini tüm dünya ile paylaşabilmek amacıyla düzenlenen sualtı günlerinde sualtı arkeolojisi, sualtı doğası ve canlı model yarışmaları yapılacak. Bu kapsamda bölgede bulunan İlkokul öğrencileri arasında resim yarışması düzenlenirken, ayrıca yine İlkokul öğrencilerine sualtı güzelliklerini sevdirmek amacıyla belgesel gösterimleri sunulacak.



Selçuk Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne ait 'Selçuk-1' adlı tekneyle Üç Adalar Mevkii'nde dalış yapacak olan yarışmacılar burada Kemer’in sualtı güzelliklerini görüntüleyecekler.  Tüm çekilen fotoğraf ve videolar jürinin değerlendirmesine sunulacak ve yarışmada jürinin belirleyeceği fotoğraf ve görüntüler ödüle layık görülecek. Ödül töreni ise Göynük’de yer alan Sherwood Hotel’de gerçekleştirilecek.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz,konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında “ Bu yıl turizmde ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıları bir nebzede olsa atlatmak, moral bulmak, Kemer’de bir hareketlilik sağlamak ve Kemer’in sualtı güzelliklerini dünya ile paylaşmak adına Kemer Sualtı Günlerinin bu yıl 15.sini düzenliyoruz. Kemer dünyada sualtı güzellikleri ile ender yerlerden bir tanesidir. Bizde bunu 15.kez düzenlediğimiz bu etkinlik ile dünyaya duyuruyoruz” dedi.