TÜRSAB TUNCELİ’DE TURİZM ÇALIŞTAYI YAPMAYA HAZIRLANIYOR

TÜRSAB, turizmi 12 aya yaymak ve çeşitlendirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

TÜRSAB TUNCELİ’DE TURİZM ÇALIŞTAYI YAPMAYA HAZIRLANIYOR

Yeni turizm güzergahları üzerinde çalışan ve sık sık üyelerinin yeni ürünler oluşturması için info gezileri düzenleyen TÜRSAB, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Tunceli ve Hakkari’yi turizme kazandırmak için harekete geçti. TÜRSAB Dergisi The Voice Of Travel, turizmin yeni güzergahları Tunceli ve Hakkari’nin potansiyelini inceleyen bir dosya hazırladı.

Türkiye turizmine geniş bir perspektiften bakan The Voice Of Travel Dergisi, yeni sayısında ülkemizde turizmin sürdürülebilir olması için güzergah çeşitliliğinin önemine vurgu yaparak iç turizmde yeni destinasyonlar oluşturmanın önemine dikkat çekti. Dergide ilk olarak Tunceli’nin doğal güzellikleri anlatıldı. Büyüleyici dağlık coğrafyası, yıllar önce boşaltılan köylerini kaplayan yeşil bitki örtüsü, az sayıdaki nüfusu, doğal kaynak suları ve büyük ilgi gören Munzur Gözeleri tanıtıldı.Tunceli’nin başta Munzur Çayı olmak üzere, Düzgün Baba Dergahı, Pülümür ve Pertek Kaplıcaları, Ovacık Kayak Merkezi, Pülümür Çayı kenarına kurulu plajı ve daha pek çok farklı ziyaret noktasıyla ilgi odağı olduğu vurgulandı. Ayrıca termal turizmi, kış turizmi, rafting, doğa yürüyüşleri, foto-safari, flora gezileri, inanç turizmiyle 12 ay boyunca turizm etkinliklerini gerçekleştirebilme potansiyeline sahip olduğu belirtildi.  Haziran ayında R4 Uluslararası Rafting Şampiyonası’nın düzenlendiği Tunceli’nin artık dünya çapındaki etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladığına dikkat çekildi. Kent turizminin ilk defa dış talep olmadan, tamamen iç turizm hareketiyle ivme kazanmasının önemi anlatıldı. The Voice Of Travel Dergisi, huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla Tunceli’yi geleceğin turizm yıldızlarından biri olmaya aday olarak gösterdi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu, kasım ayı içinde Tunceli’de Turizm Çalıştayı yapılmasını kararlaştırdı. Çalıştayda Tunceli turizminin vizyonu, strateji ve taktikleri ortaya konacak, alt yapı ve ulaşım sorunları tartışılacak. Özellikle kadın emeğinin desteklenmesi, hediyelik eşya ve gastronominin güçlenmesi gibi konular gündemde olacak.

YENİ BİR GÜZERGÂH: HAKKÂRi ROTASI

The Voice Of Travel Doğu Anadolu bölgesinin ikinci alternatif turizm adresi olarak Hakkari’yi göstererek bölgedeki turizm potansiyeline dikkat çekti. Yazıda Batman, Silvan, Siirt, Cizre, Şırnak ve Hakkâri’yi kapsayan bir rotaya yer verildi. Bölgeye düzenlenecek turlar kapsamında; gezilecek doğal, tarihi ve kültürel değerler öne çıkarıldı. Geçen mayıs ayında Çukurca’da yapılan Foto Safari ve Doğa Festivali de anlatıldı. Ayrıca  400 yıllık tarihi geçmişi olan Çukurca evlerinin restorasyon çalışmalarıyla turizme kazandırılacağı  belirtildi.