KEMER ALTIN NAR FESTİVALİ SONA ERDİ


Uluslararası Festivaller Federasyonu FIDOF’un katkılarıyla 11 ülkeden sanatçı kendi repertuarlarından seçtikleri şarkıların yanı sıra Türk Bestelerinden bir şarkıyı da Türkçe olarak seslendirdiler.

6. Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılan “Kemer Uluslar arası Müzik Yarışması”na katılan 11 ülke temsilcileri, Tarkan’ın “Gül Döktüm Yollarına”, Berkant’ın  “Samanyolu”, Kayahan’ın “Geceler”, Harun Kolçak’ın “Müptelayım”, Nükhet Duru’nun “Mahmure”, İlhan Şeşen’in “Rüzgar”, Nil Burak’ın “Sende Başını Alıp Gitme”, Melij Kibar’ın “Sevdan Olmasa”, Nazan Şoray’ın “Hal Hal” şarkılarını da Türkçe yorumladılar.
Kemer 6. Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılan Uluslar arası Müzik Yarışması”da şarkıları yorumlanan bazı ünlü sanatçılar da Jüride yer aldı. Bunlar arasında Harun Kolçak, Nil Burak, Nazan Şoray, Berkant şarkıları söylenirken sahnede yarışmacılara eşlik ettiler.
Yarışma sonrasında Türkçe Şarkılar dalında birinciliği İspanya’dan Tina Reoba, ikinciliği İrlanda’dan Mary Simpson ve üçüncülüğü ise Türkiye den Özgür Özaslan aldı. Ödül olarak birinciye 5000 dolar, ikinciye 3000 dolar ve üçüncüye de 2000 dolar Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül tarafından verildi. Yabancı şarkılar dalında ise birinciliği Bulgaristan’dan Orlin Pavlov, İtalya’dan Guerino Papa ve üçüncülüğü ise Makedonya’dan Margarita Hristova aldı.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül yarışma sonrası yaptığı konuşmasında, “ Bugün burada Avrupa Birliğini yaşıyoruz. Çeşitli ülkelerden gelen sanatçılar hem yabancı hem de Türkçe şarkılar seslendirdiler. Hepside birbirinden güzel ve başarılıydılar. Kendilerini kutluyoruz. “dedi
Program Türkiye’den yarışmacı olarak katılan Özgür Özaslan’ın Memleketim adlı şarkıyı söylemesi ile son bulurken, bu arada Başkan Gül, yarışmaya katılan tüm sanatçılara plaketler verdi



Kemer Belediyesinin düzenlediği 6. Altın Nar Kültür ve Sanat Festivalinin dördüncü gününde düzenlenen Güzellik yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Kemer Crystal  Deluxe Resort’ta düzenlenen bir basın toplantısında verildi. 

2.Miss EU Of Turkey (2.Avrupa Birliği Güzellik Yarışması)  /Gala Programı Yarışma başkanı Atilla Kaplakarslan ve Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Anatürk’ün katıldığı toplantı sonrasında, yarışmada Birinciliği elde eden Merve Akman’a 5.000 TL., İkinciliği alan Aylin Eda Bilgen’e 3000 TL. ve üçüncü olan Yağmur Ayaz’a 1500 TL.lik ödülleri Başkan Yardımcısı Turhan Anatürk tarafından takdim edildi. Finalde birinci gelen güzel Türkiye’yi Avrupa’da düzenlenecek olan Uluslararası Avrupa Birliği Güzellik Yarışmasında temsil edecek.
Yarışma başkanı Atilla Kaplakarslan yaptığı açıklamada başta Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül olmak üzere, Başkan Yardımcısı Turhan Anatürk ve kendilerini çok iyi karşılayan ve kaldıkları süre içerisinde kendilerini evlerinde gibi hissettikleri Kemer Crystal  Deluxe Resort yetkilerine de  teşekkür etti.

KUZDERE’DE FESTİVAL ESİNTİLERİ.


Kemer’in yeni mahallesi olan Kuzdere’de de festival esintileri yaşandı. Festivale katılan Halkoyunları ekipleri Kuzdere mahallesinde gösteriler sundular. Vatandaşların ilgisi ile karşılanan Halk Oyunları ekipleri oyunlarını oynarken, Kemer MHP İlçe Başkanı Kadir Batu da Kuzdere’de yerini aldı.


KEMER 6. ALTIN NAR KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ -EŞREF KOLÇAK, FESTİVALDE YILIN BABASI SEÇİLDİ


Halil Öncü ve Eşraf Kolçak...


Festival Berkant'ın ümlü şarkısı " Samanyolu" ile son buldu.


Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, halay çekti.


Tanyeli yeni şarkılarını Kemer'liler ile paylaştı, sahne şovu ile dikkat çekti.


Hamiyet, yeni şarkılarından " Kardan Adam olur, senden adam olmaz" ı Kemer'lilerin alkışalrı ile seslendirdi.

Kemer 6. Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali'nde, sinema sanatçısı Eşref Kolçak ''yılın babası'' seçildi.  Kemer Belediyesince düzenlenen festivalin son gününde yılın babası seçilen Eşref Kolçak'a ödülünü Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül verdi. Bu sırada Eşref Kolçak'ın oğlu Harun Kolçak'ın ağladığı görüldü.  Festivalin kapanışında Süreyya, Kartal Kaan, Tuğba Hatun, Ahmet Selçuk İlhan, Ozan Orhun, Selçuk Alagöz, Hamiyet, Tanyeli, Burhan Topal, Müşerref Akay ve Küçük İbo sahne aldı.Kemer  Belediye Başkanı Gül, festivalde emeği geçen tüm sanatçılara ve teknik ekibe teşekkür etti. ( Halil Öncü )