ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ’NDEN GALA GECESİ

Halil ÖNCÜ ( ANTALYA ) - Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Sunis Hotel Su’da üyeler ve aileleri, protokolünde katılımı ile Geleneksel Meslekte Onur Yılı Plaket Töreni ve Gala Gecesini gerçekleştirdi.

Törende mesleğini 30 yıl ve üzerinde tamamlamış olan üyelere plaketleri takdim edildi. Yoğun katılımın sağlandığı geceye Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Baran Bozoğlu ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı. Törende ayrıca katılımcılara, çekilişle sürpriz hediyeler de dağıtıldı.

Çevre görevlisi değil Çevre Mühendisiyiz!

Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Canan Aktaş gecede yaptığı açılış konuşmasında Odanın ve mesleğin tanıtımı, meslektaşların bir araya gelerek dayanışmalarının sağlanması ve organizasyonun gelenekselliğinin devamı açısından önemli olduğunu ifade ederek “Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz Geleneksel Meslekte Onur Yılı Plaket Töreni ve Gala Gecesine hepiniz hoş geldiniz. Mesleğimizin ve çevremizin korunması için, ilklerimizden ödün vermeden dayanışma içerisinde var gücümüzle tüm yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Şubemiz ve şube temsillerinde, eğitimde, eş güdümde, İl Koordinasyon kurulunda, panellerde, üniversitelerde pek çok faaliyetlerde bulunduk. Tüm meslektaşlarımızın yakinen takip ettiği, uzun süredir mücadelesi verilen çalışmalar ile çevre görevlisi ibaresi nihayet olması gerektiği gibi Çevre Mühendisi olarak değişmiş ve çevre kanununda yerini almıştır” dedi.

Çok önemli mevzuatlar hazırlanıyor!

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Baran Bozoğlu  ise yaptığı konuşmasında Antalya Şubesinin verdiği destek ve güç için teşekkür ederek, “ Antalya Şubemizi bizim için çok değerli. Onların Çevre Mühendisleri içerisinde yarattığı birikim, kazanımlarımızı el de etmemizde sağladıkları destek çok değerli, çok güçlü. Çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Çevre Mühendisleri Odasının, meslektaşlarının katkıları ile çok önemli mevzuatlar şu anda hazırlanıyor. Kanunda yer almamızdan sonra, şu anda çevre mevzuatında ciddi bir paradigma kayması var. Ve bizde bu paradigma kaymasında hem mesleğimizin güçlenmesi, hem de çevre sorunlarının çözülmesi adına büyük bir çaba harcıyoruz” dedi.

Ego insandan, eko insana geçiş süreci başladı!

Çevrenin önemime ve bilincine dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, son dönemde ego insandan eko insana geçiş döneminin başladığını söyledi Başkan Uysal, “Bu özel günde aranızda olmaktan mutluyum. Bizim sürekli ifade ettiğimiz bir şey var. İnsanoğlu tatminsiz, insanoğlu belki yeryüzünde çevreye en çok zara veren bir canlı. Yayladayken sahili özler, sahildeyken yaylayı özler. İşte çevre bilinci, çevre eğitimi bilinci sürecinde insan, ego insandan eko insana geçme mücadelesi veriyoruz. Bunun eğitimini veriyoruz. Hakikat tekrardır. Bunu da hep tekrar ediyoruz” dedi.