2011 YILINDA TURİZM SEKTÖRÜ YÜZDE 15 BÜYÜYECEK, ETSTUR YENİ NEOPLAN OTOBÜS FİLOSU 35'E ÇIKACAK!

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 2010 yılının tamamında, misafir sayısında yüzde 18, ciroda ise yüzde 30’luk bir artış beklediğini açıkladı. 2009’da 401 bin kişiye hizmet veren firmanın, bu yıl, ilk 11 ayda 465 bin kişiye ulaştığını belirtti. Mehmet Ersoy, yıl sonuna kadar 475 bin misafire ulaşılmasının hedeflendiğini, 2011’de de 520 bin misafire hizmet verilmesinin amaçlandığını vurguladı. Erken Rezervasyon’un geçen yıl uygulamaya başladıkları ve 72 saat kalana kadar iptal hakkı tanıyan sigorta imkanı ile daha geniş kitlelere yayıldığını, 2010 yılında 180 bin olan erken rezervasyon ile tatile giden kişi sayısını 2011 yılında 220 bin kişiye çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

 
2010 yılında turizm sektörü yüzde 15 büyüdü...
 

Toplantıda 2010 yılı turizm sektörü değerlendirmesi yapan Ersoy, “2010, krizin etkilerinin azaldığı ve büyüme trendine geçtiğimiz bir yıl oldu. Türk turizm sektörü, bu yıl yüzde 15 düzeyinde büyüdü. Bu büyümeye paralel olarak, yıl sonunda, Etstur olarak misafir sayısında yüzde 18, ciroda da yüzde 30’luk bir artış bekliyoruz. 2009 yılı, krizin etkileri altında geçirdiğimiz bir seneydi. Bu seneyi, yurtdışı turlarda yüzde 50 artışlara ulaştığımız 2010 ile karşılaştırmak çok sağlıklı olmayacaktır. 2009'da 20 bin, 2010'un son ayına kadar 33 bin kişiye ulaştık. 2010 toplamında 35 bin kişiye yurtdışı turlarımızla hizmet vermeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yılın hedefi 45 bin kişiye ulaşmak... 2010'da Budapeşte-Viyana-Prag ya da Benelüx-Paris gibi birden çok ülkede birkaç şehrin bir arada görüldüğü turlar revaçtaydı. 2011'de Türklerin tercih ettiği ana destinasyonlarda, tek bir ülkenin içinde birkaç şehrin görülmesinin trend olacağını öngörüyoruz. Buna göre turlar hazırlayıp, misafirlerimize sunmayı hedefliyoruz” dedi.

 


2011 yılı erken rezervasyon yılbaşı sonrasında başlayacak...
Erken rezervasyonun 2011 yılında yılbaşı sonrasında başlayacağını geçen yıla oranla daha erken duyurulacağını vurgulayan Ersoy, yaptığı konuşmada, Türkiye’de otelcilik sektöründeki maliyetlerin artışının yüzde 17 olmasından dolayı erken rezervasyon fiyatlarını da etkileneceğini, bu durumun fiyatlara yansımasının hizmet standartlarına göre yüzde 15 civarında olacağını söyledi.  

 
20. Yılında Etstur’a İki Büyük Ödül
 

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, “2011 yılı Etstur’un 20. kuruluş yılı… Bu ay bizim için iki anlamlı ödül kazandık. Capital Dergisi’nin En Beğenilen Şirketler Araştırması’nda, Etstur turizm kategorisinde birinci oldu. 500’ün üzerinde şirketten 1.321 iş dünyası temsilcisinin yanıtladığı araştırmanın sonucunda, Etstur olarak turizm sektöründe en üstte yer almamız bizim için oldukça gurur verici. Bir diğer ödül de, SKAL International İstanbul Kulübü tarafından verildi. SKAL üyeleri, Etstur’u “En Başarılı İç Turizm Acentesi” seçti. 20. yılımızı kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde kazandığımız iki ödül bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu.” 
 
 
Etstur, Neoplan Otobüslerle Hizmet Verecek…
 

Toplantının ikinci bölümünde, Etstur’un hizmet vermeye başlayacağı Neoplan otobüslerin tanıtımı gerçekleştirildi. Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, misafirlerin daha da artan oranda daha kaliteli hizmet, daha üstün ulaşım koşulları talep ettiklerini, bu amaçla filoyu yenileyerek 20. yılda 20 yeni Neoplan otobüs ile hizmet vereceklerini belirtti. Ayrıca Ersoy, 2011 yılında otobüs filosunu 35’e çıkarmayı hedeflediklerini de açıkladı.
Ersoy, Neoplan markasını tercih etmeleriyle ilgili şunları aktardı: “Etstur’u kurduğumuz zaman Neoplan otobüslerle hizmet veriyorduk. Misafirlerimiz de Neoplan otobüslerin sağladığı üstün konfordan oldukça memnundu. Zaman içinde artan iş hacmimiz nedeniyle, o zamanlar Türkiye’de sınırlı sayıda Neoplan otobüs bulunduğu için başka bir markayla çalışmak durumunda kaldık. Ancak MAN firmasının Neoplan markasını satın alması ile birlikte, Türkiye’de bu araçlar kuvvetli bir altyapıya sahip oldular. Böylece misafirlerimiz 10 yıl aradan sonra, “İyilerin En İyisi Tasarım Ödülü”ne sahip Neoplan otobüslerle tekrar seyahat etme ayrıcalığına kavuşacaklar.”
 
MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş  CEO'su K. Tuncay Bekiroğlu: “Etstur’un referansı bizim için önemli”
 

Toplantıda konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş CEO'su K. Tuncay Bekiroğlu Etstur’un kendilerini tercih etmesiyle ilgili şunları aktardı:  “Turizm sektörü bizim önem verdiğimiz bir alan. Bu sektörde Etstur’un referansı bizim için çok önemli… Onların bu öncülüğü, bizim sektördeki konumumuzu daha da sağlamlaştıracak. Etstur’a en doğru hizmeti sunabilmek için çok özen gösterdik. Onların ihtiyaçlarına en uygun çözümleri hazırladık ve işbirliğimizin uzun yıllara yayılmasını hedefliyoruz.”