TÜRK TURİZMİNİN DUAYEN MİMARI CAVİT ÖNER HAYATINI KAYBETTİ
Ülkemizin turizm sektörüne kalıcı eserler kazandıran, ödüllü mimar ve hayırsever Cavit Öner, 94 yaşında Antalya’da hayatını kaybetti.

İstanbul Tarabya Oteli, Maçka Oteli, Antalya Talya Otel, Dedeman (günümüzde Akra Barut), Kemer Turkiz Otel, Marmaris Munamar Otel gibi ikonik yapıların mimarı olan Cavit Öner, özellikle Antalya Kaleiçi’ndeki tarihi Türk evlerinin restorasyonuna verdiği önemle de tanınıyordu.
Meslek hayatı boyunca birçok otel ve turistik yapının altında imzası bulunan Öner, sadece mimari alandaki katkılarıyla değil, aynı zamanda hayırsever kişiliğiyle de Türk turizm camiasında saygı duyulan bir isimdi. Cavit Öner’in vefatı, başta turizm ve mimarlık dünyası olmak üzere tüm Türkiye’de büyük üzüntüyle karşılandı.
Turizm Dosyası olarak, merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.